Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τα “γκάζια” του Λίνεν και το δημοσίευμα της Equipe!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Πολλά παράπονα είχε ο τεχνικός της ΑΕΚ από τους παίκτες του για τη συμπεριφορά και την απόδοσή τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. “Χέρι” σε Κοντοέ από Λίνεν – Η γαλλική εφημερίδα φιλοξένησε θέμα στο οποίο ανέφερε πως η αποστολή της ομάδας δεν πήγε σε ξενοδοχείο πριν το ντέρμπι

Στην προπόνηση της Δευτέρας, ο Γερμανός τεχνικός της ΑΕΚ έκανε παρατηρήσεις για την εμφάνιση των “κιτρινόμαυρων” στο πρώτο ημίωρο του αγώνα. “Στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα ήμασταν σαν… συνοδοί. Απλά τους συνοδεύαμε”, ήταν κάποια από τα λόγια του Λίνεν.

Στη συνέχεια εξήγησε πως η απόφαση των παικτών του να μην πάνε στο ξενοδοχείο δεν ωφέλησε την ομάδα: “Δεν βοήθησε καθόλου τελικά αυτή η ιστορία με το ξενοδοχείο. Χάλασε την συγκέντρωσή μας στην προετοιμασία. Υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα και το σέβομαι και γι’ αυτό σας είπα ότι σέβομαι την απόφασή σας, αλλά ασχοληθήκαμε πάρα πολύ με αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας”.

Από το “στόχαστρο” του Γερμανού δεν ξέφυγε και ο Γιάννης Κοντοές, ο οποίος φαινόταν από το πούλμαν πως δεν ήταν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι: “Όλη μέρα είσαι γέλια και αστεία και μπαίνεις στο ματς και έχεις τέτοια εικόνα. Αν είχες τέτοια συμπεριφορά, αλλά έμπαινες στο παιχνίδι και ήσουν αυτός που έπρεπε δεν θα έλεγα τίποτα, αλλά αν μπαίνεις και έχεις τέτοια εικόνα, πάει να πει ότι σε επηρεάζει αυτό και δεν είσαι συγκεντρωμένος. Σε σέβομαι και σε εκτιμώ, όμως δεν γίνεται να προετοιμαζόμαστε για ένα παιχνίδι και να κάνουμε σαν να είμαστε σε… παιδική χαρά. Δεν γίνεται να είμαστε όλο γελάκια και αστεία. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε σε ντέρμπι με το πούλμαν και να έχουμε τέτοιο κλίμα, λες και πηγαίνουμε στα μπουζούκια. Επειδή δεν αντέδρασα εκείνη τη στιγμή δεν σημαίνει ότι δεν ακούω και δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Υπάρχει χρόνος για να κάνουμε αστεία, για να κάνουμε πλάκα, αλλά αυτά δεν είναι για όλες τις ώρες».

Άξιο αναφοράς είναι πως τα οικονομικά προβλήματα της Ένωσης και η μη παρουσία της αποστολής της ομάδας σε ξενοδοχείο πριν το ντέρμπι απασχόλησε την έντυπη έκδοση της “L` Equipe”.

Την Κυριακή που μας πέρασε, η γαλλική εφημερίδα αφιέρωσε ένα ολόκληρο κομμάτι στην Ενωση, το οποίο αναφέρει: “Η κρίση είναι μεγάλη στην ΑΕΚ. Τελευταία στο πρωτάθλημα με μία μόνο νίκη σε οχτώ αγωνιστικές, η ομάδα που είναι έντεκα φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας υφίσταται τις συνέπειες των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών της και του χρέους των 30 εκατ. ευρώ.

Για να προετοιμαστεί για το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό αυτό το βράδυ η ΑΕΚ δεν είχε καν τα χρήματα για να πληρώσει το ξενοδοχείο στο οποίο αποσύρεται η ομάδα πριν από τους αγώνες της. Μετά την προπόνηση οι ποδοσφαιριστές αποσύρθηκαν στα σπίτια τους. Το πρωί οι Αθηναίοι οφείλουν να συναντηθούν στο ξενοδοχείο για να πάρουν όλοι μαζί πρωινό. Ο Εβαλντ Λίνεν, Γερμανός προπονητής της ομάδας, δεν έκρυψε το λόγο για τον οποίο έγινε αυτό: ”Ο μόνος στόχος είναι να εξοικονομήσουμε χρήματα””

* Την καθιερωμένη, πλέον, επίσκεψή του στην εφορία έκανε τη Δευτέρα το πρωί ο Ανδρέας Δημητρέλος, σφραγίζοντας 40.000 εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε