Site icon NewsIT

ΑΕΚ – ΑΕΛ: Πετούσε “φωτιές” κι έριξε… ντόρτια η Ένωση! (videos)

22.11.2020 | 17:00
ΑΕΚ – ΑΕΛ: Πετούσε “φωτιές” κι έριξε… ντόρτια η Ένωση! (videos)

Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική επιθετικά και πέτυχε… μόνο τέσσερα γκολ κόντρα στην ΑΕΛ, σε ένα “ανοιχτό” ματς στη Ριζούπολη για την 9η αγωνιστική της Superleague, το οποίο και ολοκληρώθηκε με σκορ 4-1.

Μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ο Μαχαίρας άνοιξε το σκορ στο 55′ με το πρώτο επίσημο γκολ του στο πρωτάθλημα, αλλά η ΑΕΛ ισοφάρισε με “κεραυνό” του Σπαρβ.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ “απάντησε” αμέσως με τον Ανσαριφάρντ, που τραυματίστηκε στη συνέχεια, κι ο Σιμόες “καθάρισε” το ματς με τρομερό σουτ από μακριά. Η ομάδα του Καρέρα συνέχισε όμως να πετά “φωτιές” στην επίθεση και πέτυχε και 4ο γκολ με τον Γαλανόπουλο, από την τρίτη ασίστ του Μάνταλου στο ματς.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ και δημιούργησε την πρώτη καλή φάση μόλις στο 10′ με τον Λόπες να βάζει την προβολή σε σέντρα του Μαχαίρα από αριστερά, αλλά να μη στέλνει την μπάλα προς την εστία.

Η ΑΕΛ απάντησε αμέσως με διπλή ευκαιρία, αλλά αρχικά ο Πλατέλλας δεν κατάφερε να βάλει σωστά το πόδι του εξ επαφής με την εστία και στη συνέχεια από το κόρνερ, ο Μιλοσάβλιεβιτς έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Τσιντώτας έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα.

 

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει καλό ρυθμό και η Ένωση δημιούργησε νέες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Αλμπάνη. Στο 18′ ο Έλληνας επιθετικός έκανε ωραίο πλασέ, αλλά ο Νάγκι εκτινάχθηκε και απέκρουσε την μπάλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε άτσαλα με το αριστερό κι έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

 

Στο 31′ και πάλι ο Αλμπάνης, ανέλαβε αυτή τη φορά το ρόλο του δημιουργού και με εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά και γύρισμα προς τα έξω, βρήκε μόνο του τον Σάκχοφ, ο οποίος πλάσαρε άψογα, αλλά ο Μπέρτος έσωσε την ομάδα του πάνω στη γραμμή της εστίας.

 

Η ΑΕΚ έχασε ακόμη μία καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μάνταλο να αναγκάζει με κεφαλιά τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ σε νέα επέμβαση, για να διατηρήσει το 0-0 μέχρι και το τέλος του 45λέπτου.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, αλλά τις φάσεις διαδέχθηκαν τα… γκολ. Μόλις στην πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με το πρώτο γκολ του Μαχαίρα στο πρωτάθλημα. Ο νεαρός εξτρέμ κατέβασε ωραία την μπάλα και σούταρε εξαιρετικά στη γωνία για το 1-0 της ομάδας του στο 55′.

 

Ο ίδιος “απείλησε” ξανά με σουτ και στο 58′, αλλά η ΑΕΛ ήταν αυτή που έστειλε τελικά την μπάλα στα δίχτυα στο 67′ με τον Σπαρβ να στέλνει με “φωτοβολίδα” την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και τον Πλατέλλα να ισοφαρίζει με κεφαλιά από κοντά. Ο διαιτητής έδειξε φάουλ του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, αλλά το γκολ μέτρησε τελικά με σκόρερ τον Φινλανδό, αφού η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή μετά το δοκάρι.

 

Η ομάδα του Καρέρα δεν “πάγωσε” όμως από την ισοφάριση και “απάντησε” αμέσως με τον Ανσαριφάρντ που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή. Από άψογη κάθετη του Μάνταλου, ο Ιρανός επιθετικός “κεραυνοβόλησε” τον Νάγκι κι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, με 2-1.

 

Η ΑΕΚ συνέχισε να επιτίθεται και μετά το δεύτερο γκολ, για να… διαλύσει τελικά τη Λάρισα. Ο Σιμόες με ένα τρομερό σουτ από πολύ μακριά “ανέβασε” το δείκτη του σκορ στο 3-1, αλλά η Ένωση στάθηκε άτυχη λίγο αργότερα.

 

Ο Ανσαριφάρντ έπεσε στο γήπεδο πιάνοντας τον προσαγωγό του κι ο Καρέρα αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει, περιμένοντας πια τις εξετάσεις του, για να δει αν θα τον έχει στη διάθεσή του, για τα παιχνίδια που ακολουθούν.

Η ΑΕΚ πέτυχε πάντως και τέταρτο γκολ λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, με τον Μάνταλο να δίνει μία ακόμη ασίστ στο ματς και τον Γαλανόπουλο να χρίζεται σκόρερ, με ένα άψογο μονοκόμματο σουτ, από το ύψος της περιοχής.

 

Το τελικό 4-1 χάρισε έτσι μία επιβλητική νίκη στην ΑΕΚ, η οποία μείωσε στους τρεις βαθμούς, της διαφορά της από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Επέστρεψε στις ήττες η ΑΕΛ, μετά από δύο παιχνίδια με θετικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – ΑΕΛ

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λόπες (λ. τρ. 66’ Ινσούα), Σιμόες, Σάκχοφ (81’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Μαχαίρας (67’ Λιβάγια), Αλμπάνης, Ολιβέιρα (60’ Ανσαριφάρντ, λ. τρ. 82’ Ανσαριφάρντ).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (86′ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μούζεκ (78’ Τρούγιτς), Μιχαήλ, Φιλίπ, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς, (λ. τρ. 46’ Τόρζε) Πλατέλλας (86′ Γιουνές), Ντουρμισάι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version