Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

ΑΕΚ – Άρης 3-0: Ακάθεκτη η Ένωση πέρασε στην πρώτη θέση της Super League 1

ΑΕΚ – Άρης 3-0: Ακάθεκτη η Ένωση πέρασε στην πρώτη θέση της Super League 1
ΦΩΤΟ Intime

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον Άρη για την 20η αγωνιστική της Super League 1 και βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, έστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Παναθηναϊκό.

Παρότι δυσκολεύτηκε περισσότερο από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μία ακόμη νίκη στη φετινή Super League 1, με σκόρερ τους Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα, για να βρεθεί στο +2 από τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση. Κορυφαίος ήταν πάντως ο Σέρχιο Αραούχο, που δημιούργησε και τα τρία γκολ της ομάδας του.

Ο Άρης από την πλευρά του, “πάλεψε” το ματς στην OPAP Arena, αλλά δέχθηκε νωρίς το πρώτο γκολ από πέναλτι και στη συνέχεια έμεινε με 10 παίκτες από το 60′, με την αποβολή του Ετέμπο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για να “υποκλιθεί” στο φινάλε στην Ένωση.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να “πιέσει” από την αρχή τον Άρη, κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ. Σε ένα από αυτά στο 12′ μάλιστα, ο Σινάνσκι έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, αφού πλάσαρε αμαρκάριστος από κοντά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ δεν άργησε όμως να ανοίξει το σκορ, αφού στο 16′ Οντουμπάτζο έριξε… γονατιά στον Αραούχο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε τη βούλα του πέναλτι, με τον Άμραμπατ να ευστοχεί από τα 11 βήματα για το 1-0 της Ένωσης στο ματς.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το γκολ, αφού “κυριάρχησαν” τα πολλά φάουλ, με τον διαιτητή να “μοιράζει” και κάρτες στις δύο ομάδες. Ο ίδιος σφύριξε επιθετικό φάουλ στον Αραούχο λίγο αργότερα, λίγο πριν ο Αργεντινός στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για δεύτερη φορά. Το γκολ δεν μέτρησε έτσι ποτέ και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, ο Άρης μπήκε καλύτερα στο ματς και βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση με σουτ του Ιτούρμπε που απέκρουσε πάνω στη γραμμή της εστίας του Αθανασιάδη, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ εξουδετερωμένο μετά από μία σύγκρουση με τον Φαμπιάνο. Στην εξέλιξη μάλιστα της φάσης, ο Γκρέι αστόχησε από κοντα.

Η ΑΕΚ γλίτωσε στη φάση το γκολ και λίγο μετά πήρε και το αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού ο Ετέμπο δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν όμως να ψάχνουν την ισοφάριση και χρειάστηκε μία απίθανη επέμβαση του Αθανασιάδη σε κεφαλιά του Μπράμπετς, για να διατηρηθεί απαραβίαστη, η εστία των γηπεδούχων.

Κάπου εκεί, ο Ματίας Αλμέιδα έριξε μέσα σε αποθέωση στο ματς τους Γκατσίνοβιτς και Ελίασον, επιτρέποντας στην ΑΕΚ να “καθαρίσει” το ματς. Αρχικά ο Σέρβος μέσος ήταν αυτός που έφθασε κοντά στο γκολ με ωραίο διαγώνιο σουτ, για να κάνει τελικά το 2-0 από κάθετη πάσα του Αραούχο στο 76′.

Ο Αργεντινός είχε νέα δική του ευκαιρία από σέντρα ακριβείας του Ελίασον ακολούθως, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε την προβολή του, για να έρθει τελικά το 3-0 από νέα ασίστ του Αραούχο στον Πινέδα, ο οποίος και πλάσαρε σε κενή εστία στο 88′.

Η ΑΕΚ πήρε έτσι τη νίκη με 3-0 και βρέθηκε στο +2 από τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Super League 1, έστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο, ενώ ο Άρης απομακρύνθηκε ξανά από την πρώτη 4άδα της βαθμολογίας, παραμένοντας στην 5η θέση.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Άρης

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (79’ Σιντιμπέ), Σιμάνσκι (70’ Γκατσίνοβιτς), Άμραμπατ (70’ Ελίασον), Γιόνσον (80’ Μάνταλος), Πινέδα, Αραοούχο, Γκαρσία (80’ Τσούμπερ).

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κούεστα, Οντουμπάτζο (71′ Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (94′ Σγουρός), Νταρίντα, Ιτούρμπε, Γκρέι (61’ Νταμπό).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις