Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΕΚ: Επίσημο! Στη Φένλο ο Γιακουμάκης! – Με “Φραγκοσυριανή” η παρουσίασή του (video)

ΑΕΚ: Επίσημο! Στη Φένλο ο Γιακουμάκης! – Με “Φραγκοσυριανή” η παρουσίασή του (video)

Η ΑΕΚ συμφώνησε με την ολλανδική Φένλο για την πώληση του Γιώργου Γιακουμάκη, με την Ένωση να εισπράττει 200.000 ευρώ.   

Μετά από τρία χρόνια στην ΑΕΚ, ο Γιώργος Γιακουμάκης αλλάζει ποδοσφαιρική στέγη αλλά δεν θα αποχωριστεί τα κιτρινόμαυρα. Θα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος εκπροσωπώντας την Φένλο η οποία σήμερα ανακοίνωσε την απόκτησή του από την Ένωση και την υπογραφή συμβολαίου διαρκείας 2 + 1 χρονών.

Ο 25χρονος Γιακουμάκης είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2017 από τον Πλατανιά και συνέδεσε το όνομα του με την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2018 κυρίως για το νικητήριο γκολ που πέτυχε εναντίον του Ολυμπιακού στο Φάληρο, τον Φεβρουάριο του 2018. Από τη μεταγραφή του η ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία της 200.000 ευρώ.

Η ολλανδική ομάδα ανακοίνωσε την μετεγγραφή με ένα εντυπωσιακό video στο οποίο κλείνοντας εμφανίζεται η φράση “Να θυμάστε αυτό το όνομα, Γιώργος Γιακουμάκης”, δείγμα της πίστης που έχουν στο πρόσωπο του Έλληνα επιθετικού οι Ολλανδοί.

H ανακοίνωση της Φένλο

“Η Φένλο πρόσθεσε νέο επιθετικό στο ρόστερ της. Ο 25χρονος Γιώργος Γιακουμάκης υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια με οψιόν για άλλον ένα.

Ο Γιακουμάκης έπαιξε σε Πλατανιά και Επισκοπή, πριν πάρει μεταγραφή για την ΑΕΚ το 2017. Στη πρώτη του σεζόν στην ομάδα, πήρε το πρωτάθλημα. Μια χρονιά αργότερα, έπαιξε και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την περασμένη σεζόν, αγωνίστηκε δανεικός σε ΟΦΗ και την πολωνική Γκόρνικ. Σκόραρε τρεις φορές, σε 12 παιχνίδια με την πολωνική ομάδα, έπειτα από τη χειμερινή διακοπή.”

Στις πρώτες του δηλώσεις, ως παίκτης της Φένλο, ο Γιακουμάκης τόνισε: “Παρακολουθώ ολλανδικό ποδόσφαιρο όλη μου τη ζωή. Μου αρέσει το επιθετικό στυλ παιχνιδιού στην Eredivisie. Θέλω να δείξω την αξία μου στην Ολλανδία. Όχι μόνο σκοράροντας, αλλά όντας σημαντικός για την ομάδα μου, με οποιονδήποτε τρόπο. Είμαι πολύ χαρούμενος που η Φένλο μού δίνει αυτή την ευκαιρία”.

Από τη μεριά του, ο τεχνικός διευθυντής της Φένλο, ο Stan Valckx, είπε πως “ο Γιώργος είναι ο τύπος του επιθετικού που ψάχναμε, με πλάτος και ταχύτητα. Αυτός που ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού μας, που μπορεί να κινείται πίσω από τον επιθετικό και που διαθέτει τις επιθετικές ικανότητες που θέλουμε”.

https://twitter.com/VVVVenlo/status/1293114188370513920

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις