Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0: Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, με τους Πειραιώτες να της βάζουν «μπλόκο» προς τον τίτλο

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0: Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, με τους Πειραιώτες να της βάζουν «μπλόκο» προς τον τίτλο

Η ΑΕΚ πήρε το “δώρο” που ήθελε από την Λεωφόρο, αλλά ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε “σκληρό καρύδι” στην OPAP Arena. Το 0-0 στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας αφήνει την Ένωση με πικρία, ζωντανή την ελπίδα για τον τίτλο, με το… στέμμα του πρωταθλητή όμως να γλιστράει αρκετά από τα χέρια της, δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλέι οφ της Super League. Στο +3 από τον ΠΑΟΚ παρέμειναν οι “ερυθρόλευκοι”.

Μια εβδομάδα πριν υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στην προσπάθεια της ΑΕΚ για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Η Ένωση δεν μπόρεσε να νικήσει τους Πειραιώτες μέσα στην OPAP Arena (0-0) και έχασε μεγάλη ευκαιρία να μείνει μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και… καβάλα στο άλογο για τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός έφερε 1-1 στη Λεωφόρο με τον ΠΑΟΚ και διατήρησε την συγκατοίκησή του με την Ένωση, έχοντας όμως προβάδισμα τίτλου. Με το (Χ) της Λεωφόρου και το βαθμό που πήρε στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Ολυμπιακός διατήρησε το +3 από τον ΠΑΟΚ -στη μάχη για την κατάκτηση της 3ης θέσης- έχοντας όμως εκτός έδρας το “δικέφαλο του Βορρά”, την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει ανοίξει από πολύ νωρίς το σκορ στο ντέρμπι της Λεωφόρου, η ΑΚΕΚ ήταν αναγκασμένη να μπει δυνατά το ματς. Ο Ολυμπιακός δεν ρίσκαρε, έριξε το… βάρος στην αριστερή πτέρυγα (ο Μοχαμαντί από την δεξιά πλευρά εν μπορούσε να βοηθήσει επιθετικά), αλλά μπροστά ήταν εξαφανισμένος.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η ΑΕΚ έδειχνε περισσότερη επιθετική διάθεση. Ο Ολυμπιακός ήταν όμως αυτός που απείλησε “σοβαρά” πρώτος την αντίπαλη εστία. Σε αντεπίθεση στο 20′, ο Μπακαμπού έπιασε δυνατό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δυο λεπτά μετά, σε μια παρόμοια φάση, ο Τζολάκης μπλόκαρε το σουτ του Λιβάι Γκαρσία.

Για το υπόλοιπο του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πιέσει αποτελεσματικά στο χώρο του κέντρου και να ρίξει τον ρυθμό της ΑΕΚ (ο Φορτούνης ανέβασε “στροφές” και… τράβηξε τους Πειραιώτες, χωρίς όμως οι φιλοξενούμενοι να φτιάξουν άλλη φάση), με την Ένωση να φωνάζει -δυο φορές- για κάρτες που δεν έδειξε ο διαιτητής σε τραβήγματα στο Τσούμπερ (από Εμβιλά και Χουάνγκ). Η Ένωση, πάντως, πίεσε για να φτάσει στο γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την αντίπαλη αμυντική γραμμή, με το παιχνίδι να έχει αρκετές “μονομαχίες” μεταξύ των παικτών.

Οι δυο ομάδες ήταν νευρικές στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με την ΑΕΚ, πάντως, να είναι αυτή που έδειξε να πιέζει περισσότερο για το γκολ. Και ενώ η «OPAP Arena» πήρε… φωτιά από την ισοφάριση του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να “παγώσει” την “κιτρινόμαυρη εξέδρα στο 56′. ο Αθανασιάδης “έβγαλε” το σουτ του Σαμασέκου και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπίελ σούταρε άουτ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε πιο επιθετικό το σχήμα της ΑΕΚ, βάζοντας Πινέδα και Μάνταλο στις θέσεις των Γιόνσον και Τσούμπερ. Παρά την πίεση που δέχθηκε, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πέτυχε γκολ, το οποίο ακυρώθηκε. Ο Μπακαμπού σκόραρε το 63′, αλλά δέχθηκε την ασίστ από θέση οφσάιντ μια οριακή φάση που επιβεβαίωσε και το VAR,

Το ματς μπήκε στην τελική του ευθεία, με τον Αλμέιδα να βάζει στο 80′ Φερνάντες και Ελίασον (στο 90 μπήκε και ο Ζίνι). Λίγο νωρίτερα, ο Ανιγκό είχε βάλει στο ματς Μασούρα, Ελ Αραμπί και Κασάμι. Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα για το γκολ της νίκης και στο 86′ είδε τον Τζολάκη να κάνει μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Λιβάι Γκαρσία μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Η Ένωση επιτέθηκε με πάθος αλλά και… βιαστικά, οι μπαλιάς δεν ήταν οι σωστές στον Λιβαι Γκαρσία, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι… ταμπουρώθηκαν για να σώσοτν το βαθμό. Τελικά, οι Πειραιώτες κατάφεραν να κάνουν τη “ζημιά” που ήθελαν στην Ένωση και να φύγουν από τη Νέα Φιλαδέλφεια με το βαθμό (0-0).

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις