Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ένα 0-0 μετά από 130 ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, γεμάτο παράπονα για τη διαιτησία

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ένα 0-0 μετά από 130 ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, γεμάτο παράπονα για τη διαιτησία
Intime.gr

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός -οι δυο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα- έμειναν στο 0-0 στην “OPAP Arena”, σε ένα ντέρμπι που ξεχώρισε με την κακή του “απόδοση” ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μας έδωσαν ένα “δυνατό” ματς στην “OPAP Arena”, με αρκετές φάσεις και καλό ρυθμό -κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο- με τους “πράσινους” να διατηρούνται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και τους “κιτρινόμαυρους” να νιώθουν την… ανάσα του Ολυμπιακού (στο -1 από την Ένωση και στο -3 από το “τριφύλλι”).

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του εκτός έδρας παιχνίδια, με αντίπαλο μια ομάδα που στην έδρα της παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, είχε ευκαιρίες να πάρει τη νίκη και παράλληλα “φωνάζει” για την διαιτησία του Νίκολα Νταμπάνοβιτς.

Ο Μαυροβούνιος ρέφερι ήταν ο… μαύρος λεκές στο αθηναϊκό ντέρμπι, με το “τριφύλλι” να ζητάει χέρι του Χατζισαφί και πέναλτι, χέρι και αποβολή του Άμραμπατ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ διαμαρτύρεται και για το πέναλτι που δόθηκε στην ΑΕΚ, στην τελευταία φάση του αγώνα και το οποίο ακυρώθηκε από το VAR.

Για τη συγκεκριμένη φάση διαμαρτύρεται και η πλευρά της ΑΕΚ. Ο Νταμπάνοβιτς έδωσε αρχικά πέναλτι στην προβολή του Παλάσιος στον Αραούχο, αλλά η απόφασή του ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ του Σιμάνσκι. Παράλληλα, υπάρχει και ενόχληση (σ.σ. πιθανότατα από όλους όσους είδαν το ντέρμπι) και για τις καθυστερήσεις που έκανε ο τερματοφύλακας Μπρινιόλι, από το πρώτο λεπτό του αγώνα.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ: «Η διαιτησία του Νταμπάνοβιτς αλλοιώνει τα πλέι οφ»

Η Ένωση έκανε μια από τις πιο “χλομές” της εμφανίσεις μέσα στην “OPAP Arena” στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι, κατεβαίνοντας με την ίδια ενδεκάδα που αγωνίστηκε κόντρα στον Ολυμπιακό (μοναδική αναγκαστική αλλαγή, λόγω καρτών, αυτή του Βίντα με τον Μήτογλου). Η απίστευτη ευκαιρία του Ρότα, λίγο έλειψε να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Ο… επικίνδυνος για αποβολή, Άμραμπατ βγήκε στην επανάληψη, οι αλλαγές του Αλμέιδα βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας (ο Τσούμπερ πέρασε στο ματς και ο Αραούχο “εμφανίστηκε”, παίζοντας στη θέση που φαίνεται πως συνήθισε τη φετινή περίοδο), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κάμψει μια “δεμένη” ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός.

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό έμεινε στην “λευκή” ισοπαλία και σύμφωνα και με την ενημέρωση της Super League “… οι “κιτρινόμαυροι” δεν σκόραραν στο γήπεδο τους έπειτα από 59 ματς, δηλαδή από τις 29 Δεκεμβρίου 1999 και το ΑΕΚ – Πανιώνιος 0-1.

Το τελευταίο τους 0-0 είναι ακόμη πιο πίσω, αφού στους τελευταίους 130 αγώνες που έγιναν στο παλιό ή το νέο γήπεδο είχαν σημειωθεί γκολ. Η προηγούμενη λευκή ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν στις 28 Μαΐου 1995, όταν το ΑΕΚ – Ιωνικός είχε μείνει στο 0-0. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν, οι “κιτρινόμαυροι” είχαν ξεκινήσει με ακόμη ένα 0-0 κόντρα στον Αθηναϊκό στο πρώτο τους εντός έδρας παιχνίδι.

Σε αυτή τη σειρά των αναμετρήσεων, οι 119 είναι στο παλιό γήπεδο, όπου έχουν σημειώσει 102 νίκες, υπάρχουν 7 ισοπαλίες και 10 ήττες, ενώ αυτή τη σεζόν υπήρξαν ακόμη 11 αναμετρήσεις με γκολ. Στο νέο γήπεδο είχαν 10 νίκες και μία ήττα από τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League.

Συνολικά σε αυτή τη σειρά των 130 αγώνων δεν κατάφεραν να σκοράρουν μόνο σε τέσσερις αναμετρήσεις. Το σκορ που σημειώθηκε τις περισσότερες φορές ήταν το 2-0 που έχει καταγραφεί 20 φορές, ενώ ακολουθεί το 3-0 με 16 εμφανίσεις.

Το τελευταίο 0-0 σε ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν στις 9 Σεπτεμβρίου 1991, πάλι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη φυσική έδρα της και στο νέο γήπεδο έπειτα από 19 χρόνια 5 μήνες και 13 ημέρες. Το τελευταίο της παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν το 4-0 επί του Άρη στις 3 Μαΐου 2003 και το πρώτο στο νέο γήπεδο στις 3 Οκτωβρίου 2022 το ΑΕΚ – Ιωνικός 4-1.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις