Site icon NewsIT
23:07 Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Αφαίρεση του Ολυμπιακού μεταλλίου στην ντοπέ Αλπτεκίν!

Βαρύς έπεσε ο... πέλεκυς του CAS στην Τουρκάλα αθλήτρια Ασλί Τσακίρ Αλπτεκίν, που βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ (με τη μορφή μετάγγισης αίματος)

ΦΩΤΟ Reuters

ΦΩΤΟ Reuters

Η Αλπεκίν τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού από κάθε αθλητική δραστηριότητα για 8 χρόνια (!) καθώς και με αφαίρεση του χρυσού της μεταλλίου στα 1.500 μ. των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Σύμφωνα με το CAS (η IAAF είχε κάνει ένσταση κατά της αθωωτικής απόφασης της Τουρκικής Ομοσπονδίας),το αίμα της αθλήτριας εμφανίστηκε «αλλοιωμένο» σε δείγματα από τον Ιούλιο του 2010 έως και τον Οκτώβριο του 2012

Όλα τα αποτελέσματα και οι διακρίσεις της Αλπτεκίν από τις 29 Ιουλίου 2010 μέχρι και τώρα θεωρούνται άκυρα, με την αθλήτρια να γνωρίζει την οργή της IAAF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version