Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αγγλία – Σενεγάλη 3-0: Με περίπατο στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022

Αγγλία – Σενεγάλη 3-0: Με περίπατο στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022

Την πρόκριση της στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022 πανηγύρισε η Αγγλία. Η ομάδα του Σάουθγκειτ επικράτησε άνετα της Σενεγάλης με 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τους “8” της διοργάνωσης, όπου θα συναντήσει τη Γαλλία.

Η Αγγλία δεν έθελξε με την απόδοση της, ενώ είδε τη Σενεγάλη να είναι εξαιρετικά απειλητική στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο δύο υπέροχες ενέργειες του Μπέλιγχαμ ήταν αρκετές, προκειμένου οι Άγγλοι να βρουν γρήγορα δύο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα και να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Χέντερσον και Κέιν άνοιξαν τον δρόμο για την άνετη νίκη της Αγγλίας, με τον Σάκα να σφραγίζει το εισιτήριο για τα προημιτελικά, σημειώνοντας στο τρίτο γκολ των Άγγλων στο 57′.

Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Άγγλους να κατεβάζουν ταχύτατα και τους Σενεγαλέζους να αδυνατούν να πετύχουν το γκολ της τιμής.

Η προσπάθεια της Σενεγάλης να περάσει στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 20 χρόνια δεν στέφθηκε με επιτυχία. Το συγκρότημα του Αλιού Σισέ στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο για 38 λεπτά, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκε το πρώτο γκολ, κατέρρευσε και παραδόθηκε άνευ όρων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (77′ Ντάιερ), Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (82′ Φίλιπς), Ράις, Μπέλιγχαμ (76′ Μάουντ), Σακά (65′ Ράσφορντ), Κέιν, Φόντεν (65′ Γκρίλις).

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς (85′ Μπαλό-Τουρέ), Σις (46′ Γκουέιγ), Μεντί, Ντιατά (46′ Ματάρ Σαρ), Εντιαγέ (46′ Ντιένγκ), Ισμαΐλα Σαρ, Ντιά (72′ Ντιεντιού).

Τα highlights του Αγγλία – Σενεγάλη:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις