Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ιταλός νευροχειρούργος για Σουμάχερ: “Δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα που είχαμε για εκείνον”

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Νίκολα Ατσάρι μίλησε για τον Μίχαελ Σουμάχερ και τις πιθανότητες βελτίωσης της υγείας του και επισημαίνει ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 έχει υποστεί σημαντικές αλλοιώσεις μετά το ατύχημα που είχε πριν από έξι χρόνια στις Άλπεις και παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή.

Ο 51χρονος Μίκαελ Σουμάχερ βρίσκεται καθηλωμένος στο σπίτι του στη Γενεύη από τον Δεκέμβριο του 2013, προσπαθώντας να ξεπεράσει το ατύχημα που υπέστη το Δεκέμβριο του 2013 στις Ελβετικές Άλπεις, με τις πληροφορίες για την πορεία της υγείας του να βγαίνουν με… το σταγονόμετρο από την οικογένεια του.

Για το ζήτημα της ανάκαμψης του Σουμάχερ μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του ο έγκριτος νευροχειρουργός Νίκολα Ατσιάρι, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο “Μπελάρια” στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Μετά από ένα μακροχρόνιο κώμα, ο Νίκολα Ατσάρι εκτιμά πως ο Σουμάχερ είναι “ένα πρόσωπο πολύ διαφορετικό από αυτό που θυμόμαστε στις πίστες της Formula 1. Χρειάζεται φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο από ομάδα ιατρών και φυσικοθεραπευτών. Ο τραυματισμός που υπέστη έχει επιπτώσεις όπως μυική ατροφία, πρόβλημα τους τένοντες, οστεοπόρωση”.

Η εκτίμηση αυτή του νευροχειρουργού έρχεται λίγους μήνες μετά τη δήλωση του προέδρου της FIA και φίλου του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Ζαν Τοντ, με την οποία γνωστοποιούσε ότι παρακολούθησε μαζί με τον Σουμάχερ αγώνα της F1 στην τηλεόραση.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις