Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς – “Υπερήφανος που παίζω για τα ελληνικά χρώματα” [pics, video]

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς – “Υπερήφανος που παίζω για τα ελληνικά χρώματα” [pics, video]

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (14/11) ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έγινες δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, συνοδευόμενος από τους γονείς του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος δεν σταματάει να κάνει περήφανη τη χώρα μας, βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τους γονείς του.

“Είμαι υπερήφανος που παίζω για τα ελληνικά χρώματα και προσπαθώ κάθε φορά να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Στεφάνος Τσιτσιπάς.

“Στέφανε, σε καλωσορίζω στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Σε καλωσορίζω ως έναν κορυφαίο εκπρόσωπο της γενιάς σου και επιπλέον ως ένα πραγματικό πρότυπο Αριστείας. Και ας μου επιτραπεί να εξηγήσω γιατί. Βεβαίως έχεις προικισθεί με ένα σπουδαίο ταλέντο, αλλά δεν επαναπαύθηκες σε αυτό. Δούλεψες και δουλεύεις πολύ σκληρά για να το μεγεθύνεις στο έπακρο. Και δούλεψες και δουλεύεις σε έναν δρόμο μοναχικό, με πολλές δυσκολίες, που όμως δεν κάμπτουν την ψυχή σου. Το αντίθετο, την χαλυβδώνουν.

Κατακτάς τη μία κορυφή μετά την άλλη στο παγκόσμιο στερέωμα του τένις, δίχως αυτό να αλλοιώνει το χαρακτήρα σου, γιατί δείχνεις μια υποδειγματική σεμνότητα, ένα υποδειγματικό ήθος. Θέλω γι’ αυτό το λόγο να πω συγχαρητήρια σε σένα, αλλά συγχαρητήρια και σε αυτούς τους γονείς, οι οποίοι σε στηρίζουν με στοργή και αγάπη. Είναι το μόνο σου στήριγμα -το ξέρουμε όλοι- σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Ξέρω ότι δεν έχεις ανάγκη από αυτά τα λόγια. Όπως επίσης ξέρω ότι δε σου αρέσουν τα λόγια. Εγώ όμως είμαι υποχρεωμένος τα λόγια αυτά να τα πω, όχι τόσο για σένα, ούτε για τους γονείς σου. Είμαι υποχρεωμένος να τα πω για όλους μας, και κυρίως για τη γενιά σου και για τις γενιές που έρχονται στην Ελλάδα, δηλαδή το μέλλον αυτού του Τόπου. Να ΄ναι ο Θεός μαζί σου, καλή δύναμη και πάντα ψηλά”, είπε στον Έλληνα τενίστα ο Προκόπης Παυλόπουλος.

“Ευχαριστώ πάρα πολύ, το εκτιμώ. Είναι μεγάλη η χαρά που βρίσκομαι εδώ πέρα, η χαρά που γνώρισα εσάς επιτέλους. Όλοι οι σκληροί κόποι και η σκληρή δουλειά που έχω κάνει, ανταμείβεται τώρα. Και όπως είπατε και σεις, είναι ένας μοναχικός δρόμος και συνεχίζω να προσπαθώ, συνεχίζω να κάνω αυτό που μπορώ, για να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες και στις προσδοκίες που έχουν από μένα οι Έλληνες. Επίσης είμαι πολύ περήφανος που παίζω για τα ελληνικά χρώματα. Κάθε φορά που βγαίνω στο γήπεδο, προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό”, απάντησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον Τόπο –πραγματικά πολύ δύσκολη περίοδο– που πολλοί δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, ιδίως στον χώρο του αθλητισμού, έχετε βγει μια γενιά που πραγματικά μας κάνει περήφανους. Και αυτό δείχνει ότι κάποιος μπορεί μόνος του να φτάσει ψηλά εάν πιστεύει στον εαυτό του. Για αυτό σου είπα, πάντα δυνατά, πάντα ψηλά”, συνέχισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Νομίζω τελικά ότι αυτό είναι το σημαντικό, ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους. Έχουμε τεράστιες δυνάμεις, έχουμε τα γονίδια να σώσουμε την Ελλάδα από οποιοδήποτε πρόβλημα και έχουμε την ιστορία που ποτέ δε θα ξεχαστεί, που είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει οδηγούμενοι από αυτή την ιστορία που έχουμε, να μεγαλουργήσουμε ξανά”, συμπλήρωσε ο Τσιτσιπάς.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση Τσιτσιπά – Παυλόπουλου

 

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις