Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αντετοκούνμπο για την ταινία Rise: «Γι’αυτό αγαπάμε την Ελλάδα»

Αντετοκούνμπο για την ταινία Rise: «Γι’αυτό αγαπάμε την Ελλάδα»

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο και η μητέρα τους Βερόνικα, μίλησαν στο  Mega για την ταινία Rise, που δείχνει τη ζωή που έζησαν μέχρι την επιλογή του Γιάννη στο draft του NBA.

Ο Θανάσης, ο Γιάννης, ο Κώστας και ο Άλεξ αναφέρθηκαν στις δυσκολίες των πρώτων χρόνων της ζωής τους, το ρατσισμό που αντιμετώπισαν μικροί, αλλά και τους λόγους που τους έκαναν να θεωρούν την Ελλάδα το “σπίτι” τους.

Οι δηλώσεις των Αντετοκούνμπο

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Την ταινία την έφερε στο… τραπέζι η Disney το 2018. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να έρθω στο LA να κάνουμε μια συνάντηση για να δούμε αν μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε μια ταινία και τους είπα “εννοείται”. Μου είπαν ότι θα είναι ταινία σχετικά με τη ζωή μας και τις θυσίες που έκαναν οι γονείς για να γίνουμε εγώ και τα αδέρφια μου οι άνθρωποι που είμαστε σήμερα. Είναι μια ταινία για τις θυσίες των γονιών μας, το πως μας μεγάλωσαν, πως βρεθήκανε στην Ελλάδα, τι περάσανε για να μεγαλώσουμε εμείς, να πάρουμε την ελληνική παιδεία και να γίνουμε draft, να παίξουμε στο ΝΒΑ. Η ιδέα μας άρεσε και αποφασίσαμε να το κάνουμε».

Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Η ταινία είναι το 5% των όσων βιώσαμε. Παιδιά που περνούν το ίδιο θα το νιώσουν στο… πετσί τους το συναίσθημα. Υπάρχουν χαρακτήρες, όπου το ένα άτομο είναι 5-6 άτομα που θα κάνουν αυτό το πράγμα».

Κώστας Αντετοκούνμππο: «Δεν θα έλεγα ποτέ ότι έχω δεχθεί ρατσισμό από κάποιον στην ηλικία μου. Δεν ένιωσα ποτέ ρατσισμό στο σχολείο ή από τους φίλους μου».

Άλεξ Αντετοκούνμπο: «Ο ρατσισμός που δέχεσαι έξω είναι από έναν άνθρωπο που δεν μεγάλωσε με σωστές αξίες και δεν ξέρει πως όλοι είμαστε ισάξιοι. Ο άνθρωπος αυτός δεν βλέπει τη διαφορετικότητα».

Στη συνέχεια ο Θανάσης τόνισε: «Ο λόγος που νιώθουμε Έλληνες είναι για άλλα τόσα και πολύ παραπάνω, ο κόσμος και τόσα παιδιά μας αγαπήσανε. Για αυτό αγαπάμε την Ελλάδα και την Εθνική μας. Η Ελλάδα είναι το σπίτι μας, εκεί μεγαλώσαμε, εκεί γεννηθήκαμε.

Ο Γιάννης για το αν θα γίνει ηθοποιός: «Εγώ μετά το μπάσκετ θα εξαφανιστώ, δεν θα έπαιζα ποτέ σε ταινία», με τον Θανάση να απαντά «ποτέ μην λες ποτέ».

Ο Γιάννης για το τι θέλει να πάρουν τα παιδιά από την ταινία: «Να μην τα παρατάς ποτέ, να συνεχίζεις με σκληρή δουλειά. Ότι και να θες να γίνεις, συνέχισε να το κάνεις. Ακούς ότι λένε, αλλά πρέπει να συνεχίζεις. Μαθαίνεις την αδυναμία σου και γίνεσαι καλύτερος».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις