Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Άρης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1: Νίκη αλλά αποκλεισμός στα προκριματικά του Conference League

Άρης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1: Νίκη αλλά αποκλεισμός στα προκριματικά του Conference League
Intime.gr

Ούτε αυτή τη χρονιά ο Άρης σε ευρωπαϊκό όμιλο. Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 2-1 μέσα στο “Βικελίδης” παίζοντας για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο με παίκτη περισσότερο. Η ήττα τους (2-0) στο Ισραήλ ήταν εξ αρχής ένας παράγοντας που δύσκολα θα μπορούσε να “προσπεραστεί” κι έτσι “σφραγίστηκε” με νίκη ο αποκλεισμός στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Ο Άρης μπήκε καλά στην αναμέτρηση, με πολύ καλά μαρκαρίσματα και ένταση στις κινήσει του, με την Μακάμπι να είναι προσεκτική στις κινήσεις της και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα λάθη των γηπεδούχων, κάνοντας γρήγορες μεταβιβάσεις. Στην πρώτη τους τελική στο ματς, οι Θεσσαλονικείς είδαν το σουτ του Ντουκουρέ να μην ανησυχεί τον Πέρετζ.

Η Μακάμπι έδειξε να παίρνει τον έλεγχο του ματς για κάποια λεπτά, αλλά ο Άρης πήρε και πάλι τα… ηνία, με τον Οντουμπάτζο να βάζει δύσκολα στην αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Στο 24′ ο Πάλμα τρανταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πέρετζ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η πίεση των “κίτρινων”, όμως, δεν έφερε το γκολ που έψαχναν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν δέχθηκαν και φάση στην εστία τους.

Ο Άρης μπήκε αποφασισμένος να σκοράρει στην επανάληψη και τα κατάφερε στο 60′, σε μια φάση που ο διαιτητής τα έκανε… μαντάρα, αφού έκανε λάθος στον παίκτη που έπρεπε να βγάλει κάρτα, για το πέναλτι που έγινε στον Ιτούρμπε. Τελικά, ο Σκωτσέζος ρέφερι, Μπίτον απέβαλε τον Γκλειζερ και ο Γκρέι ήταν εύστοχος στην εκτέλεση πέναλτι, κάνοντας το 1-0 και πετυχαίνοντας το 5ο του γκολ στα προκριματικά του Conference League.

Ο Βλάνταν Ιβιτς προχώρησε σε αλλαγές, ρίχνοντας -μεταξύ άλλων- στο ματς τον Ζάχαβι, κίνηση που είχε κάνει και στο πρώτο ματς και… δικαιώθηκε ξανά. Ο “αστέρας” της Μακάμπι βρήκε και στην αναμέτρηση του “Βικελίδης” δίχτυα, ισοφαρίζοντας (1-1) στο 74′.

Ο Άρης δεν το έβαλε… κάτω και πίεσε την Μακάμπι. Στο 80′ ο Γκρέι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πέρετζ αλλά στο επόμενο λεπτό βρήκε με “τακουνάκι τον Ντουκουρέ, ο οποίος -με όμορφο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής- έκανε το 2-1. Η ομάδα του Μπούργος ήθελε ένα ακόμα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά δεν το βγήκε ούτε στα επτά λεπτά του έξτρα χρόνου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις