Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η Euroleague επανέφερε τα πρόστιμα στον Γιαννακόπουλο! Παραμένει “παγωμένη” η ποινή αποκλεισμού εισόδου στα γήπεδα

Η Euroleague επανέφερε τα πρόστιμα στον Γιαννακόπουλο! Παραμένει “παγωμένη” η ποινή αποκλεισμού εισόδου στα γήπεδα

Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας για τις αποφάσεις που πήρε για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μετά τη συμπεριφορά του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για την έκτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η Euroleague ανακοίνωσε ότι επαναφέρει όλες τις χρηματικές ποινές και πρόστιμα που είχαν επιβληθεί πέρυσι στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά είχαν “παγώσει” μετά τις επαφές των δύο πλευρών το καλοκαίρι, ενώ σ’ αυτά προστέθηκαν και 30.000 ευρώ, που είναι νέο χρηματικό πρόστιμο για τη συμπεριφορά του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Αυτό σημαίνει ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καλείται να πληρώσει 440.000 ευρώ (410.000 από πέρυσι + 30.000 ευρώ), με την Euroleague να διατηρεί “παγωμένη” την ποινή αποκλεισμού εισόδου στα γήπεδα της διοργάνωσης. Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να πηγαίνει κανονικά στα γήπεδα, εκτός αν υποπέσει ξανά σε παραβατική συμπεριφορά. Τέλος, για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν υπάρχουν κυρώσεις.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι η Euroleague ανοίγει νέο φάκελο για τις δηλώσεις – διευκρίνιση μετά το τέλος του αγώνα περί προσπάθειας χρηματισμού δύο διαιτητών από τον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Euroleague

“Ο Πειθαρχικός Δικαστής της EuroLeague τιμώρησε με πρόστιμο 30.000 ευρώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό για δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την έκτη αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι συγκεκριμένες δηυλώσεις έγιναν σε μέλος της διαιτητικής τριάδας, ενώ υπήρξαν και σχόλια που αναπαράχθηκαν από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης με αποτέλεσμα να πληγεί η εικόνα της διοργάνωσης.

Ο Πειθαρχικός Δικαστής απεφάνθη πως ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού και το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε. Ως εκ τούτου, η EuroLeague Basketball αποφάσισε να ενεργοποιήσει τις εξής ποινές, από τη σεζόν 2017/18, οι οποίες είχαν “παγώσει” τον περασμένο Οκτώβριο: 160.000 ευρώ για σχόλια που είχαν γίνει από τον κ. Γιαννακόπουλο στις 9 και τις 16 Απριλίου, 250.000 ευρώ για σχόλια που είχαν γίνει από τον κ. Γιαννακόπουλο στις 20 Απριλίου. Η απαγόρευση εισόδου παραμένει σε αναστολή, ωστόσο η απόφαση ενδέχεται να αλλάξει σε περίπτωση νέας παράβασης.

Ο Παναθηναϊκός τιμωρείται επίσης με 2.500 ευρώ για τη χρήση λέιζερ και με 3.500 για τη συμπεριφορά ατόμων που βρίσκονταν στις θέσεις δίπλα στο παρκέ. Πειθαρχική διαδικασία απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχει ξεκινήσει από τον Πειθαρχικό Δικαστή σχετικά με τη δήλωση που εμφανίστηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επηρεάζει την εικόνα της διοργάνωσης και των μετόχων της”.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις