Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Δυνατή “μάχη” στη Βιτόρια

Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Δυνατή “μάχη” στη Βιτόρια
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός ξεκινά τη “διαβολοβδομάδα” του στην Euroleague, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Μπασκόνια (21:45, NewsIt.gr, Novasports2 ΗD), για τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Το 2x2 στην Euroleague θα προσπαθήσει να κάνει το Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει την Μπασκόνια στη Βιτόρια, εννέα μήνες μετά τη συντριβή του στη “Fernando Buesa Arena” με 32 πόντους διαφορά!

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από το επιβλητικό +21 (66-87) στη Μόσχα επί της Κίμκι, στην πρεμιέρα της Euroleague και στην περίπτωση που περάσουν από τη συγκεκριμένη δύσκολη έδρα, θα κάνουν από νωρίς ένα σημαντικό βήμα στον “μαραθώνιο” των 30 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ “μετράει” μια απουσία. Στην Αθήνα έμεινε μόνο ο Δημήτρης Αγραβάνης, που δεν έχει μπει ακόμα στις ομαδικές προπονήσεις, μετά το σοβαρό τραυματισμό του πέρυσι.

Κανονικά θα αγωνιστεί ο Βασίλης Σπανούλης, που στον αγώνα της Κυριακής με την Κύμη στη Χαλκίδα δεν έπαιξε για λόγους ξεκούρασης. Ο “Κill-Bill” θα φτάσει τις 279 συμμετοχές (!) στη Euroleague και θα ανέβει στην 6η θέση του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση, αφήνοντας στην 7η τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ολυμπιακός – Σπανούλης: Πάει για το… προσπέρασμα του Διαμαντίδη!

Να θυμίσουμε πως την Παρασκευή (19.10.2018 / 21:00), οι “ερυθρόλευκοι” θα αντιμετωπίσουν στο ΣΕΦ την Αρμάνι Μιλάνο, στο πρώτο τους εντός έδρας ματς στην Euroleague.

Διαιτητές της αναμέτρησης έχουν οριστεί οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Αμιτ Μπάλακ (Ισραήλ).

Η… παράδοση

Ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί τις 12 από τις 18 φορές που αγωνίστηκε στη “Fernando Buesa Arena”. Στο σύνολο, όμως (εντός και εκτός), οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το «πάνω χέρι» με 21 νίκες έναντι 15 των Ισπανών.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης για τη 2η αγωνιστική

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Κίμκι (Ρωσία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Μπασκόνια (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21:45

3η αγωνιστική

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)

Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Γκραν Κανάρια (Ισπανία) 21:00

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Κίμκι (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 21:00

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις