Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: “Άλωσε” το ΣΕΦ ο Σλούκας και… τρέλανε τους οπαδούς! – videos

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: “Άλωσε” το ΣΕΦ ο Σλούκας και… τρέλανε τους οπαδούς! – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του κόντρα στον Ολυμπιακό και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο σούπερ ντέρμπι με το φινάλε θρίλερ στο ΣΕΦ. Δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 72-73 ο συγκινητικός Παπανικολάου.

Ο “Σλούκι Λουκ” του… Ομπράντοβιτς “σκότωσε” τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ, πετυχαίνοντας το τρίποντο της νίκης για τη Φενέρμπαχτσέ, η οποία και πήρε τελικά τη νίκη με 72-73.

Ο Έλληνας γκαρντ ήταν εξαιρετικός για τους Τούρκους, σημειώνοντας 20 πόντους, με 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, αλλά και 6 κρίσιμους πόντους στο τέλος, νικώντας στην άτυπη “μονομαχία” των τελευταίων λεπτών, τον Κώστα Παπανικολάου, που είχε 18 πόντους, όλους στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γουίλιαμς – Γκος ήταν όμως αυτός που ανέλαβε την τελευταία επίθεση, με τον Σπανούλη στον πάγκο από τον Μπλατ, και αστόχησε, για την τρίτη διαδοχική ήττα της ομάδας του στη Euroleague.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά, με τον Ουίλιαμς – Γκος να ξεκινάει με τους 6 πρώτους πόντους του Ολυμπιακού και τον Κάλινιτς να απαντάει από την άλλη πλευρά. Ο Σπανούλης ανέλαβε στη συνέχεια για τον Ολυμπιακό, όμως και ο Σλούκας έδειξε ορεξάτος στην επίθεση για τη Φενέρμπαχτσε, η οποία έκλεισε προηγούμενη το πρώτο ημίχρονο με σκορ 21-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν αρχικά βελτιωμένοι στην επίθεση και κατάφεραν να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα, χάρη στο καλό παιχνίδι του αρχηγού τους, αλλά και του Τουπάν, που πέτυχε δύο τρίποντα μέχρι το 35-27 στο 15ο λεπτό. Η τουρκική ομάδα όμως αντέδρασε αμέσως, με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μαχμούτογλου. Ακολούθησαν 6 πόντοι από τον Σλούκα και το σερί της ομάδα του Ομπράντοβιτς έφθασε στο 10-0, για το 35-39, σχεδόν ένα λεπτό πριν το ημίχρονο. Τελικά, ένα φάουλ και δύο βολές του Πρίντεζη σε νεκρό χρόνο, έστειλαν τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια, με σκορ 39-39.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παπανικολάου επέστρεψε στο παρκέ για τον Ολυμπιακό με μπαταρισμένο πόδι, μετά τις ενοχλήσεις που τον κράτησαν στον πάγκο σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο. Και ήταν ο καλύτερος για τους “ερυθρόλευκους”, καθώς με 8 πόντους στα πρώτα λεπτά, έδωσε προβάδισμα 51-45 στην ομάδα του, με τις άμυνες των δύο ομάδων πάντως να “κυριαρχούν”.

Με τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται μάλιστα και για κάποια ανάποδα σφυρίγματα, η Φενέρ επανήλθε στο σκορ και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο “μαζεύοντας” τη διαφορά στο 53-50.

Το τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε “μονομαχία” δύο Ελλήνων, μετά και από ένα κρίσιμο τρίποντο του Μαχμούτογλου, που είχε τέσσερα συνολικά στο ματς. Παπανικολάου και Σλούκας ανέλαβαν δράση στα τελευταία λεπτά, με τον Έλληνα γκαρντ της Φενέρμπαχτσε να φέρνει την ομάδα του “αγκαλιά” με τη νίκη με 3 βολές (από αμφισβητούμενο φάουλ) και ένα τρίποντο το οποίο έφερε οργή στο ΣΕΦ, εξαιτίας του πανηγυρισμού του πρώην παίκτη των “ερυθρολεύκων”.

Ο Παπ ξεκίνησε πάντως τη μεγάλη ανατροπή με ένα συγκλονιστικό τρίποντο, που έκανε το 72-73, όμως παρά την καλή άμυνα, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην τελευταία επίθεση. Με 7 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη ο Μπλατ έδωσε την ευθύνη στον Γουίλιαμς – Γκος, κρατώντας τον Σπανούλη στον πάγκο, αλλά αυτός δεν τον δικαίωσε, αστοχώντας στο σουτ της νίκης.

Ο Ολυμπιακός έκανε έτσι την τρίτη συνεχόμενη ήττα του στην Euroleague και έπεσε στο 3-4 στην κατάταξη, την ώρα που η Φενέρμπαχτσε μέτρησε την 6η της νίκη μετά από 7 αγωνιστικές για το δικό της 6-1.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 39-39, 53-50, 72-73

Τα στατιστικά των παικτών

Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 13 (1), Τουπάν 6 (2), Σπανούλης 8 (1), Τίμα, Μιλουτίνοφ 6, Στρέλνιεκς 2, Πρίντεζης 10 (10ριμπ.), Παπανικολάου 18 (2), Μάντζαρης 2, Μπόγρης 4, ΛεΝτέι 3 (1).

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Μέλι 8 (2), Μαχμούτογλου 12 (4), Κάλινιτς 16 (1), Σλούκας 20 (1), Γκούντουριτς, Γκιουλέρ, Ντίξον 2, Ντουβερίογλου 2, Ντατόμε 7 (1), Λοβέρν 6.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις