Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Ώρα για… ψυχραιμία και καθαρό μυαλό

Ολυμπιακός: Ώρα για… ψυχραιμία και καθαρό μυαλό
ΦΩΤΟ eurokinissi

Μπορεί να ξεκίνησε εντυπωσιακά στην Euroleague αλλά οι σερί ήττες του Ολυμπιακού έχουν φέρει προβληματισμό στο “στρατόπεδο” των “ερυθρόλευκων”, που πλέον καλούνται να διαχειριστούν την… κρίση που περνούν.

Τα δύο “διπλά” με Μπασκόνια και Χίμκι στο ξεκίνημα της σεζόν της Euroleague έδωσαν έναν… αέρα σιγουριάς στον Ολυμπιακό, που όμως εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα. Οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν τις τέσσερις ήττες σε σύνολο επτά αγωνιστικών και πλέον βρίσκονται εκτός οκτάδας του βαθμολογικού πίνακα.

Το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε των Ομπράντοβιτς και Σλούκα μετέτρεψε το αρχικό χειροκρότημα της υποδοχής του Μπλατ στο ΣΕΦ σε μεγάλη μουρμούρα. Το 3-4 των Πειραιωτών στις 7 πρώτες αγωνιστικές της Euroleague πιέζει τους πάντες στον Ολυμπιακό, ενώ ακολουθεί “διαβολοβδομάδα” κόντρα με Μπάγερν (εκτός) και την αήττητη πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ (εντός). Φυσικά, μην ξεχνάμε πως την Κυριακή οι “ερυθρόλευκοι” έχουν και ντέρμπι “αιωνίων” στο ΟΑΚΑ για την Α1.

Ο Μπλατ δέχεται κριτική για τις αποφάσεις του, κυρίως για το ότι… ξέχασε στον πάγκο τον Βασίλη Σπανούλη στο φινάλε του χτεσινού αγώνα (15.11.2018), αλλά όλα θα ήταν διαφορετικά αν το σουτ του Γκος στη λήξη είχε εύστοχη κατάληξη. Παράλληλα, τα 36:35 του Πρίντεζη κόντρα στη Φενέρ, τον… έστειλαν κουρασμένο στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε την… soft άμυνα των γηπεδούχων, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στο πρώτο 20λεπτο, αλλά και τα έντονα διαιτητικά παράπονα.

Οι ισορροπίες αυτή τη στιγμή στους Πειραιώτες είναι εύθραυστες και πλέον χρειάζεται να υπάρξει ψυχραιμία και… καθαρό μυαλό, ενόψει της δύσκολης αγωνιστικής περιόδου που βρίσκεται μπροστά τους…

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις