Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Η απάντηση του Σφαιρόπουλου στον Γιασικεβίτσιους! “45 βολές κι όχι 24 έπρεπε να σουτάρουμε”

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Η απάντηση του Σφαιρόπουλου στον Γιασικεβίτσιους! “45 βολές κι όχι 24 έπρεπε να σουτάρουμε”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Την δική του απάντηση στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τα παράπονα του από τη διαιτησία του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Να το πω και στα αγγλικά για να πάει κατευθείαν στην Ευρωλίγκα; Έτσι όπως παίζει άμυνα η Ζαλγκίρις έπρεπε να σουτάρουμε 45 βολές κι όχι 24. Η Ζαλγκίρις παίζει με χέρια και σπρωξίματα εκτός φάσης. Το ότι μίλησε ο κ. Γιασικεβίτσιους για τη διαιτησία ελπίζω να μην επηρεάσει καταστάσεις όπως και στο πρώτο ματς», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της δεύτερης αναμέτρησης μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ζαλγκίρις για τα πλέι οφ της Euroleague.

“Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας. Μετά την ήττα την Τετάρτη το δεύτερο ματς ήταν ακόμη πιο δύσκολο, αλλά όλοι οι παίκτες έδωσαν το μέγιστο και έδειξαν να έχουν υψηλό κίνητρο. Κατέθεσαν την ψυχή τους στο παρκέ. Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά παίξαμε εξαιρετική άμυνα και από εκεί ελέγξαμε το ματς σήμερα. Από τους 81 πόντους ρίξαμε τη Ζαλγκίρις στους 69. Παρότι που περιμέναμε την αντίδρασή τους και ήρθε στο τρίτο δεκάλεπτο, είχαμε συγκέντρωση και αποφασιστικότητα στην τέταρτη περίοδο και όπως πήγε το ματς αξίζαμε τη νίκη. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες που ήταν τραυματίες και έπαιξαν με αυτοθυσία. Έδωσαν το μάξιμουμ για την ομάδα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τους αξίζουν συγχαρητήρια από μένα και από όλους. Ευχαριστώ τους φιλάθλους που μας υποστήριξαν ένθερμα και σωστά, με τη φωνή τους”, πρόσθεσε ο Έλληνας τεχνικός για το παιχνίδι.

Για τις βοήθειες που πήρε ο Ολυμπιακός από τον πάγκο: «Είναι σημαντικό ότι όλοι οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έπαιξαν με αυταπάρνηση το ρόλο τους. Περιμένω από όλους περισσότερα, αλλά όταν παίζουν όλοι με αυτή τη νοοτροπία ο χρόνος τους θα αυξηθεί».

Για την πίεση: «Τώρα η πίεση πάει στη Ζαλγκίρις, γιατί πρέπει να κερδίσει και τα δύο ματς. Εμείς έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε. Κοιτάμε μόνο το επόμενο ματς».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις