Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Διπλό “σωτηρίας” για τον Απόλλωνα Σμύρνης! Νίκησε 0-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Superleague
ΦΩΤΟ eurokinisi

Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε με 0-1 μέσα στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα για την 26η αγωνιστική της Superleague και έκανε σημαντικό “βήμα” για τη σωτηρία του. Το “χρυσό” γκολ ο Ναδάλες.

Με το Νταβίντ Ναδάλες να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης κόντρα στην πρώην ομάδα του, ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να φύγει με τη νίκη από τα Γιάννινα και να πάρει “αέρα” 4 βαθμών από τη “γραμμή” του υποβιβασμού, τέσσερις “στροφές” πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Η “ελαφρά ταξιαρχία” έφθασε τους 25 βαθμούς, αφήνοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 30 και κυρίως την Κέρκυρα στους 21 και Στην προτελευταία θέση που οδηγεί στη Football League.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι στα Γιάννινα ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να έχει μαι ελαφρά υπεροχή στο ματς και να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ήταν όμως η ομάδα του ΠΑΣ αυτή που έφθασε πρώτη, πραγματικά κοντά στο γκολ, όταν στο 29ο λεπτό του αγώνα, ο Μιχαήλ κέρδισε πέναλτι από τράβηγμα του Κύργια.

Το άσχημα εκτελεσμένο πέναλτι του Πέδρο Κόντε όμως, έδωσε την ευκαιρία στον Χουάντερσον να αποκρούσει και να κρατήσει το μηδέν για την ομάδα. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα, ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να περάσει και μπροστά στο σκορ, με τον Ναδάλες να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας των Ιωαννίνων από εκτέλεση πλαγίου άουτ του Στάθη. Ο Ισπανός με προβολή “σκότωσε” έτσι την πρώην ομάδα του, μόλις λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από τους “Ζωσιμάδες”.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεσε για την ισοφάριση και κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 72′ από κεφαλιά του Μανθάτη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Χαλκιαδάκη.

Στο υπόλοιπο του ματς η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αντίστοιχη απειλή για την εστία του Απόλλωνα, με την “ελαφρά ταξιαρχία” να πανηγυρίζει μία πολύ σημαντική νίκη, η οποία μπορεί να αποδειχθεί και καθοριστική για τη σωτηρία της στη Superleague.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις