Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Δώρο” της ATP σε Τσιτσιπά και Φέντερερ – Μετατίθεται το Australian Open

“Δώρο” της ATP σε Τσιτσιπά και Φέντερερ – Μετατίθεται το Australian Open

Εξελίξεις όσον αφορά την έναρξη της νέας σεζόν στο τένις, με το Australian Open να πηγαίνει προς μετάθεση από τον Ιανουάριο στον Μάρτιο, λόγω κορονοϊού. Ταυτόχρονα η ΑΤP ανακοίνωσε πως οι αθλητές θα κρατήσουν τους βαθμούς της περσινής σεζόν στο ATP Finals, κάτι που ευνοεί τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ρότζερ Φέντερερ.

To Australian Open αναμένεται να μετατεθεί από τον Ιανουάριο στον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του επόμενου έτους λόγω των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό στη χώρα, ανέφερε το Σάββατο η εφημερίδα Herald Sun. Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο τουρνουά ανοίγει κάθε χρόνο την αυλαία της σεζόν, κάτι που σημαίνει πως μετατίθεται ολόκληρο το πρόγραμμα, εκτός και αν οι άνθρωποι της ATP εκπονήσουν κάποιο άλλο πλάνο.

“Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε ένα Aussie Open στις αρχές του επόμενου έτους. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα αυτού, οι ακριβείς ρυθμίσεις, δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη και μόλις διευθετηθούν, θα χαρώ να το μοιραστώ μαζί σας” δήλωσε σχετικά ο Ντάνιελ Άντριους.

Η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας είχε προγραμματίσει για τους παίκτες και τους συνοδούς τους να φτάσουν στη Βικτώρια στα μέσα Δεκεμβρίου για να έχουν χρόνο να αναλάβουν υποχρεωτική περίοδο καραντίνας δύο εβδομάδων πριν αγωνιστούν στη Μελβούρνη τον Ιανουάριο.

Εκτός αυτού υπήρξε και ανατροπή στις αποφάσεις σχετικά με την βαθμολογία της σεζόν. Συγκεκριμένα η ΑΤP αποφάσισε τελικά να κρατήσουν οι τενίστες τους βαθμούς που είχαν κερδίσει στο ATP Finals 2019. Οι μεγάλοι ευνοημένοι της απόφασης είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, που δεν θα βγει εκτός Top 5, και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα έχανε κανονικά 1.100 βαθμούς (αφού πέρυσι είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Λονδίνο) και θα έπεφτε από το Νο.6 στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τώρα, όμως, μετά και την ήττα του Σάσα Ζβέρεφ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Στέφανος αποχαιρετάει τη σεζόν από το Νο.6 και θα έχει του χρόνου μια δεύτερη ευκαιρία να υπερασπιστεί τους 1.300 βαθμούς που κατέκτησε πέρυσι στο ATP Finals.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις