Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ελλάδα – Ισπανία: Πρώτο φιλικό για την Εθνική του Ιτούδη

Ελλάδα – Ισπανία: Πρώτο φιλικό για την Εθνική του Ιτούδη
Intime.gr

Η Εθνική μπάσκετ των ανδρών αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Ισπανία (19:00, ΕΡΤ1), στο πρώτο της φιλικό ενόψει των προκριματικών του Μουντομπάσκετ, αλλά και των αγώνων για την τελική φάση του Eurobasket.

Ο Δημήτρης Ιτούδης θα έχει την ευκαιρία να δει στην πράξη κάποια πράγματα που δουλεύονται εδώ και μια εβδομάδα στην προετοιμασία της Εθνικής μπάσκετ, αλλά δεν θα στην διάθεσή του για το φιλικό με την Ισπανία τους τραυματίες Κώστα Σλούκα και Γιώργο Παπαγιάννη, με την παρουσία του δεύτερου -στο Eurobasket 2022- να είναι αμφίβολη (αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά το τουρνουά Ακρόπολις).

Στο αποψινό φιλικό θα αγωνιστεί κανονικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς να ετοιμάζεται για παράσταση μπροστά στο ελληνικό κοινό. Πάνω από 11.000 εισιτήρια έχουν κάνει φτερά, με τον κόσμο να ανυπομονεί για τη «γαλανόλευκη».

Στην διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη θα είναι και οι άλλοι δύο ΝΒΑερ, Θανάσης Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας θα είναι οι εξής 16 παίκτες: Καλάθης, Μποχωρίδης, Λούντζης, Μωραΐτης, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης, Καλαϊτζάκης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Κασελάκης, Θ. Αντετοκούνμπο, Γ. Αντετοκούνμπο, Κουζέλογλου, Αγραβάνης, Γόντικας, Κ. Αντετοκούνμπο. Υπενθυμίζεται πως χθες αποχαιρέτησαν την προετοιμασία οι Α. Αντετοκούνμπο, Μαντζούκας, Νετζήπογλου, Τανούλης και Τσαλμπούρης.

Η εθνική Ισπανίας από την πλευράς της θα παραταχθεί χωρίς τον Σέρχιο Γιουλ. Ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να χάσει και το δεύτερο ματς κόντρα στην Εθνική, που θα γίνει σε λίγα 24ωρα στην Ισπανία (11/08).

Ελλάδα και Ισπανία αναμετρώνται για 45η φορά στην ιστορία τους, με τους Ίβηρες να έχουν τη μερίδα του λέοντος στις νίκες με 32-12. Στην τελευταία τους “μάχη” (Eurobasket 2015 στη Λιλ), η ομάδα του Σκαριόλο είχε επικρατήσει με 73-71 καθ’ οδόν για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις