Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελλάδα – Μεγάλη Βρετανία: Θέλει νίκη η εθνική στο ντεμπούτο του Ιτούδη πριν μπει στον νέο όμιλο

Ελλάδα – Μεγάλη Βρετανία: Θέλει νίκη η εθνική στο ντεμπούτο του Ιτούδη πριν μπει στον νέο όμιλο
Intime.gr

Η Εθνική μπάσκετ των ανδρών υποδέχεται στο ΕΑΚ Νεάπολης, στη Λάρισα τη Μεγάλη Βρετανία (20:00, Novasport) με στόχο τη νίκη που θα τη φέρει πιο κοντά στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA. Ντεμπούτο στον γαλανόλευκο πάγκο για τον Δημήτρη Ιτούδη.

Η Εθνική μπάσκετ δίνει τον τελευταίο αγώνα της στον 1ο προκριματικό γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 (2ος Όμιλος) με αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία και θέλει μόνο τη νίκη, καθώς τα αποτελέσματα μεταφέρονται στον 2ο προκριματικό γύρο.

Η Εθνική μπάσκετ έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στον 2ο γύρο (το πέτυχε και μαθηματικά μετά την εκτός έδρας επιτυχία, κόντρα στην Τουρκία), στον οποία θα έχει ξανά υποχρεώσεις στα τέλη Αυγούστου, λίγο πριν αναχωρήσει δηλαδή για το Μιλάνο και το Eurobasket. Το δεύτερο “παράθυρο” θα γίνει τον Νοέμβριο, με την ελπίδα να μπορούν να αγωνιστούν οι αθλητές των ομάδων της Euroleague, ενώ το τρίτο παράθυρο θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2023.

Η “Γαλανόλευκη” βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου με 2 νίκες 1 ήττα και 5 βαθμούς, ακολουθεί η Τουρκία με 1 νίκη – 2 ήττες και 4 βαθμούς, ενώ στην 3η θέση είναι η Μεγάλη Βρετανία με 1 νίκη – 1 ήττα, καθώς πριν το τζάμπλ  έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό γύρο εξασφαλίζουν οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου (σε σύνολο τεσσάρων αγώνων) και δημιουργούνται τρεις νέοι όμιλοι (7ος, 8ος και 9ος). Στον 7ο μετέχουν οι τρεις πρώτοι του 1ου και του 2ου ομίλου, στον 8ο όμιλο μετέχουν οι τρεις πρώτοι του 3ου και 4ου ομίλου, ενώ στον 9ο όμιλο θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» οι τρεις πρώτοι του 5ου και του 6ου ομίλου.

Η «επίσημη αγαπημένη» θα διασταυρωθεί με τους τρεις πρώτους του 1ου γκρουπ (Σερβία, Λετονία και Βέλγιο).

Απέναντι στους Βρετανούς, λοιπόν, ο Δημήτρης Ιτούδης, δεν υπολογίζει στους Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη, ούτε και στους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, αλλά όλοι οι υπόλοιποι βασικοί θα είναι εκεί. Οι Παπανικολάου, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Ντόρσεϊ, Αγραβάνης, Λαρεντζάκης, Λούντζης, Μποχωρίδης, Κασελάκης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα είναι στη διάθεση του νέου ομοσπονδιακού κόουτς.

Συνολικά, στη διάθεσή του ο Δημήτρης Ιτούδης έχει δεκαπέντε παίκτες, καθώς ο Δημήτρης Μωραΐτης παρουσίασε πυρετό το βράδυ της Τρίτης (28/6) και το μεσημέρι της Τετάρτης (29/6) αναχώρησε για την Αθήνα.

Τα εισιτήρια του αγώνα έχουν εξαντληθεί εδώ και περίπου μία εβδομάδα. Πάνω από 4.000 θεατές θα βρίσκονται στο ΕΑΚ Νεάπολης Λάρισας, ενώ ανάμεσά τους δεν αποκλείεται να βρίσκονται ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, όπως και ο Κώστας Σλούκας.

Διαιτητές του αγώνα θα εινσι ο Βόσνιος Ζουράποβιτς, ο Πορτογάλος Μάρκες και ο Μαυροβούνιος Ρούτεσιτς.

Η βαθμολογία στον όμιλο Β’ αυτή τη στιγμή:

1. Ελλάδα 5β. (2-1)

2. Τουρκία 1-2

3. Μεγάλη Βρετανία 1-1

* Η Λευκορωσία που ήταν στον όμιλο, τέθηκε εκτός διοργάνωσης από την FIBA, μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία κι έτσι οι αγώνες που συμμετείχε δεν μετράνε

3ο «Παράθυρο» (Ιούνιος/Ιούλιος 2022)

Πέμπτη, 30/6

ΕΛΛΑΔΑ-Μεγάλη Βρετανία 20:00

Κυριακή, 3/7

Μεγάλη Βρετανία-Τουρκία 20:00

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις