Site icon NewsIT
21:32 | 21.06.25

Ελλάδα – Τουρκία: Ρεκόρ προσέλευσης με 10.503 θεατές στο ΣΕΦ για το Eurobasket γυναικών

Ο κόσμος στις εξέδρε του ΣΕΦ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Newsit Newsroom

Η κορυφαία προσέλευση στην ιστορία αγώνα μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας

Η Εθνική γυναικών αντιμετωπίζει την Τουρκία στο ΣΕΦ για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Eurobasket 2025, σε έναν αγώνα με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά, με τον κόσμο της Ελλάδας έγραψε για ακόμα μία φορά ιστορία.

Όπως συνέβη και στα προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής γυναικών στο Eurobasket, οι φίλαθλοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στο ΣΕΦ, στηρίζοντας με εντυπωσιακή παρουσία την προσπάθεια της «γαλανόλευκης». Συνολικά 10.503 θεατές βρέθηκαν στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου, σπάζοντας για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι το ρεκόρ προσέλευσης για αγώνα γυναικείου μπάσκετ επί ελληνικού εδάφους.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, στον αγώνα της Ελλάδας απέναντι στη Γαλλία με 8.860 θεατές, το οποίο δεν κράτησε για πολύ.

Η ΕΟΚ έκανε γνωστό τον αριθμό των ανθρώπων που θα δουν το παιχνίδι Ελλάδα – Τουρκία, με τον αριθμό να μιλά από μόνος του!

Αξίζει να σημειωθεί πως το απόλυτο ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα Eurobasket Γυναικών εξακολουθεί να ανήκει στις διοργανώσεις του 1952 στη Μόσχα και του 1960 στη Σόφια, όταν 20.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν από κοντά αναμετρήσεις εκείνης της εποχής.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version