Site icon NewsIT

Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Στον “αέρα” το προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά!”

23.03.2020 | 19:15
Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Στον “αέρα” το προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά!”

Η ομοσπονδία μπάσκετ του Καναδά εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι συζητά με την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την πιθανότητα αναβολής του προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια, όπου συμμετέχει και η Εθνική μας ομάδα. 

Την διάθεση να τηρήσει τη δέσμευσή της, όσον αφορά τη διοργάνωση του προολυμπιακού τουνρουά μπάσκετ, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 23-28/6 στην Βικτόρια, εξέφρασε η ομοσπονδία του Καναδά. 

Την ίδια στιγμή, στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Καναδοί, τονίζουν ότι συζητάνε με τη FIBA την πιθανότητα αναβολής του τουρνουά, στο οποίο είναι να συμμετάσχει και η Εθνική μας ομάδα, ενώ θυμίζουμε πως η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας έχει ανακοινώσει πως επιθυμεί την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν διατίθεται να διακινδυνεύσει την υγεία των αθλητών της, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει σενάριο διοργάνωσης του προολυμπιακού τουρνουά, χωρίς να παίξουν οι διοργανωτές.

Το δελτίο Τύπου της καναδικής ομοσπονδίας μπάσκετ

“Η καναδική ομοσπονδία θα συνεχίσει τις συζητήσεις της με τη FIBA σχετικά με την πολύ πιθανή αναβολή του προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια, που έχει αρχικά προγραμματιστεί για το διάστημα 23-28 Ιουνίου 2020. Παρ’ όλα αυτά το τουρνουά θα διεξαχθεί σε χρονικό σημείο κατά οποίο η υγεία και η ασφάλεια όλων των αθλητών, προπονητών, παραγόντων, εργαζομένων, εθελοντών και θεατών μπορεί να διασφαλιστεί”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version