Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας: Οι πιθανοί αντίπαλοι στα προκριματικά του Euro 2024

Εθνική Ελλάδας: Οι πιθανοί αντίπαλοι στα προκριματικά του Euro 2024

To Nations League ολοκληρώθηκε με άκρως θετικό τρόπο για την Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου. Η γαλανόλευκη στρέφει πλέον την προσοχή της στο Euro 2024.

Η Εθνική Ελλάδας τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της στο Nations League, ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία, ενώ απέκτησε πλέον δύο ευκαιρίες για να προκριθεί στην τελική φάση του 2024, είτε μέσω των προκριματικών αγώνων σε πρώτη φάση, είτε μέσω των αγώνων μπαράζ του Nations League.

Τα παιχνίδια για το Nations League θα τα δώσει, μόνο αν δεν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για το Euro 2024 μέσω των προκριματικών αγώνων.

Το μυαλό στα προκριματικά του Euro 2024

Η κλήρωση της προκριματικής φάσης του Euro 2024 θα γίνει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι. Η Εθνική Ελλάδας θα είναι στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Αυτό σημαίνει ότι δεδομένα θα έχει τρεις θεωρητικά πιο δυνατούς αντιπάλους στον όμιλο.

«Γλιτώνει», όμως, Βουλγαρία, Τουρκία, Κόσοβο, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Γεωργία, Λουξεμβούργο, Βόρεια Μακεδονία και Νησιά Φερόε.

Η Εθνική Ελλάδας είναι εξαιρετικά πιθανό να συγκρουστεί με μεγαθήρια, ωστόσο υπάρχουν και “ευκαιρίες” όπως η Ουγγαρία, η Ελβετία και η Πολωνία από το πρώτο γκρουπ, Αυστρία, Ουαλία, Βοσνία, Ισραήλ από το δεύτερο γκρουπ και πολλές ομάδες από το τρίτο γκρουπ που είναι στα μέτρα της γαλανόλευκης.

Αναλυτικά τα γκρουπ:

1ο γκρουπ: Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ελβετία, Πολωνία + Ολλανδία, Κροατία, Ισπανία, Ιταλία (ως γκρουπ Nations League).
2ο γκρουπ: Γαλλία, Αυστρία, Τσεχία, Αγγλία, Ουαλία, Ισραήλ, Βοσνία, Σερβία, Σκωτία, Φινλανδία.
3ο γκρουπ: Ουκρανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σουηδία, Αρμενία.
4ο γκρουπ: Γεωργία, Ελλάδα, Τουρκία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία.
5ο γκρουπ: Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λιθουανία, Γιβραλτάρ, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Μάλτα.
6ο γκρουπ: Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάιν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις