Η Εθνική πόλο γυναικών της Ελλάδας “βύθισε” και την Ουγγαρία με 12-9 στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σιγκαπούρης, για να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της.
Με μία αξέχαστη πορεία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης, η Εθνική πόλο γυναικών της Ελλάδας έφθασε μέχρι την κορυφή της διοργάνωσης, μετά το πάρτι κόντρα στην Ουγγαρία, για να χαρίσει στη χώρα μας ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι αθλήτριες του Χάρη Παυλίδη ανέβηκαν έτσι στο πρώτο σκαλί του βάθρου και άκουσαν τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας, στην απονομή των χρυσών μεταλλίων και του τροπαίου στη Σιγκαπούρη.
Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, με τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες Ευρώπης να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο και να δείχνουν τα συναισθήματά τους για τη νέα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού πόλο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ελλάδα στο βάθρο με… παρέλαση
Για πρώτη φορά μετά το 2011, η Ελλάδα ανέβηκε στην κορυφή του παγκόσμιο πόλο γυναικών, με μία εκπληκτική μάλιστα πορεία στη διοργάνωση, όπου “σάρωσε” όποιον βρήκε μπροστά της, για να φθάσει με εντυπωσιακό τρόπο στην κατάκτηση του τροπαίου.
Η Εθνική πόλο γυναικών “βούλιαξε” όλα τα φαβορί της διοργάνωσης, “διαλύοντας” στον ημιτελικό την “πανίσχυρη” ομάδα των ΗΠΑ, για να ακολουθήσει μία από τις “υπερδυνάμεις” του πόλο, η Ουγγαρία στον τελικό.
Εκεί, η ομάδα του Βαγγέλη Παυλίδη επιβεβαίωσε ότι ήταν καλύτερη ομάδα στη Σιγκαπούρη, αφού δεν απειλήθηκε ούτε στο… ελάχιστο από τη μεγάλη αντίπαλό της και το τελικό 12-9 αδικεί ουσιαστικά την εικόνα της.
Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε όμως, με την Ελλάδα να ανεβαίνει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στη Σιγκαπούρη.