Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιώργος Πρίντεζης: Το αφιέρωμα της Euroleague και η επιλογή της κορυφαίας του ερυθρόλευκης στιγμής

Γιώργος Πρίντεζης: Το αφιέρωμα της Euroleague και η επιλογή της κορυφαίας του ερυθρόλευκης στιγμής
Intime.gr

Η Euroleague είπε το δικό της ξεχωριστό «αντίο» στον αρχηγό του Ολυμπιακού, Γιώργο Πρίντεζη. Τι ανέφεραν για τον “θρύλο” των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, Βασίλης Σπανούλης αλλά και άλλοι…

Ο Γιώργος Πρίντεζης είπε “αντίο” στην ενεργό δράση κερδίζοντας το νταμπλ στην Ελλάδα, ενώ αποχαιρέτησε το ευρωπαϊκό κοινό, αγωνιζόμενος στον «μικρό τελικό» του Final 4 της Euroleague, στο Βελιγράδι, στις 21 Μαΐου.

Η Euroleague θέλησε ν’ αποχαιρετήσει τον πρωταθλητή Ευρώπης 2012 και 2013 με τον δικό της τρόπο. Η διοργανώτρια Αρχή του πρώτου τη τάξει ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος φιλοξένησε δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζημ ενώ φιλοξένησε και δηλώσεις των Γιώργου Μπαρτζώκα, Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου, Βαγγέλη Μάντζαρη και Τόμας Γουόκαπ.

Ο παλαίμαχος -πλέον- Έλληνας πάουερ φόργουορντ δήλωσε για μία ακόμη φορά ότι από μικρός υποστήριζε τον Ολυμπιακό και χαρακτήρισε «δεύτερο οικογένεια» την ομάδα του Πειραιά.

Ως προς το ποια είναι γι’ αυτόν η κορυφαία στιγμή που έζησε στη Euroleague; «Μερικές φορές με ρωτούν ποια στιγμή θα διάλεγα. Δεν διαλέγω το 2012 αλλά το 2013, επειδή κάναμε το back-to-back. Αποδείξαμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη».

Ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε στην κάμερα της Euroleague: «Yποστήριζα τον Ολυμπιακό από μικρός. Ήθελα πάντα να έρθω εδώ ακόμα και για μία προπόνηση, όχι να κερδίσω τίτλους ή κάτι. Όταν έκανα την πρώτη μου προπόνηση με την πρώτη ομάδα ήταν τρομερό, είχα τους παίκτες στο δωμάτιό μου σε αφίσες. Δεν μ αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου στην οθόνη. Ακόμα και τώρα δεν το κάνω στο κινητό μου. Μερικές φορές με ρωτάνε ποια στιγμή θα διάλεγα. Δεν διαλέγω το 2012 αλλά το 2013 επειδή κάναμε το back-to-back. Αποδείξαμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Για εμένα ο Ολυμπιακός είναι δεύτερη οικογένεια. Έχω τόσες αναμνήσεις εδώ σε όλες τις γωνιές. Είναι η ζωή μου, πέρασα τη μισή μου ζωή εδώ. Ήξερα πως θέλω να τελειώσω εδώ την καριέρα μου και δεν πίστευα πως όλα αυτά θα συνέβαιναν. Νιώθω ευλογημένος για όσα έζησα».

Για τον Γιώργο Πρίντεζη μίλησαν…

-Γιώργος Μπαρτζώκας: «Αυτήν την εποχή είναι δύσκολο να βρεις κάποιον παίκτη με 17 χρόνια σε ένα κλαμπ. Στον Ολυμπιακό είχαμε την τύχη να βρίσκεται εδώ από τα 16 του χρόνια. Δούλεψε, κέρδισε τίτλους και έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Έγινε ένας θρύλος της Ευρωλίγκας, ο αγαπημένος των φανς του Ολυμπιακού, όχι μόνο για τις επιτυχίες του αλλά κι επειδή είναι φίλαθλος της ομάδας από τα παιδικά του χρόνια. Η κίνηση των ποδιών και των χεριών του είναι ίσως η καλύτερη που έχω δει».

– Βασίλης Σπανούλης: «Κέρδισε το σεβασμό όλων σε αυτό το κλαμπ. Πέτυχε χάρη στη δουλειά του, τη φιλοσοφία και το ταλέντο του. Τον σέβεται όλη η Ευρώπη, είμαι περήφανος για αυτόν. Ξέρω πόσο πολύ έχει δουλέψει για να πετύχει».

-Κώστας Παπανικολάου: «Είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Έχει βάλει το όνομα του κάτω από κάθε μεγάλο σουτ του Ολυμπιακού».

-Βαγγέλης Μάντζαρης: «Έγινε άνδρας εδώ, ένα από τα καλύτερα τεσσάρια στην Ευρωλίγκα».

-Τόμας Γουόκαπ: «Είναι τρελό. Βλέπεις τα ρεκόρ και τους πόντους που έχει σημειώσει. Έπαιξα με έναν θρύλο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις