Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η Εθνική Ελλάδας ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Euro 2024

Η Εθνική Ελλάδας ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του Euro 2024

Η Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου ξεκινάει απόψε (24/3, 21:45) το ταξίδι της στα προκριματικά του Euro 2024.

Πρώτος αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας είναι το Γιβραλτάρ, μία εξαιρετικά αδύναμη ομάδα, η οποία δεν αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στο σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ.

Η νίκη είναι, φυσικά, μονόδρομος για τη γαλανόλευκη, σ’ έναν όμιλο όπου υπάρχουν ακόμα η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ιρλανδία.

Η παρουσία των δύο ποδοσφαιρικών υπερδυνάμεων καθιστά εξ ορισμού δύσκολο έργο την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση (Γερμανία), καθώς προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, ωστόσο η Εθνική Ελλάδας είναι αποφασισμένη να κάνει την έκπληξη.

Αγωνιστικά, ο Ιωαννίδης δεν προπονήθηκε την Πέμπτη και, λογικά, θα μείνει εκτός αποστολής. Ακόμη, ο Κουλιεράκης δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα, σε αντίθεση με τον Μπουχαλάκη που προπονήθηκε κανονικά.

Τα πλάνα του Πογέτ

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έχει αποκαλύψει τις σκέψεις του για την αρχική ενδεκάδα, ωστόσο ο Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπάλντοκ και Ρότα να διεκδικούν τη θέση του δεξιού μπακ και τους Τσιμίκα (αριστερά), Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο (στόπερ) να συνθέτουν την υπόλοιπη άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν είναι οι Σιώπης, Μάνταλος και Μπακασέτας, χωρίς να αποκλείεται ο Φορτούνης, σέντερ φορ μάλλον θα επιλεγεί ο Παυλίδης από τον Γιακουμάκη, ενώ «παίζονται» οι δύο θέσεις των ακραίων επιθετικών.

Η προϊστορία του Γιβραλτάρ – Ελλάδα

Με το Γιβραλτάρ η Ελλάδα τέθηκε αντιμέτωπη για πρώτη φορά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Αξιοσημείωτο είναι πως και τότε η Εθνική είχε κάνει πρεμιέρα στον όμιλο με την ίδια ομάδα, στο ίδιο γήπεδο της πόλης Φάρο.

Η Ελλάδα σημείωσε δύο εύκολες νίκες, επικρατώντας με 4-1 (10΄ Μήτρογλου, 43΄ αυτογκόλ Γουάιζμαν, 44΄ Φορτούνης, 45΄ Τοροσίδης – 26΄ Γουόκερ) εκτός έδρας και με 4-0 (32΄ Τοροσίδης, 61΄, 63΄ Μήτρογλου, 78΄ Γιαννιώτης) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις