Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Παλμέιρας των εννέα παικτών στα ημιτελικά του Copa Libertadores – Ο Άμπελ Φερέιρα γράφει ιστορία

Η Παλμέιρας των εννέα παικτών στα ημιτελικά του Copa Libertadores – Ο Άμπελ Φερέιρα γράφει ιστορία
Reuters

Η Παλμέιρας θα συνεχίσει την προσπάθεια της, να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε δύο σερί σεζόν, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa Libertadores. Η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα “λύγισε” στα πέναλτι την Ατλέτικο Μινέιρο (6-5), μετά από ματς που είχε συνολικά τρεις αποβολές.

Η Παλμέιρας ολοκλήρωσε τον αγώνα απέναντι στην Ατλέτικο Μινέιρο παίζοντας με εννέα παίκτες, λόγω αποβολής -με απαυθείας κόκκινη κάρτα-των Ντανίλο (29′), Γκουστάβο Σκάρπα (82′), όμως στάθηκε δυνατή στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Ατλέτικο Μινέιρο και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι ηττημένοι έμειναν και αυτοί με παίκτη λιγότερο στο 90+6′, με τον Βάργκας να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η πρόκριση αυτή ήταν ιδιαιτέρως σημαντική καθώς ο Άμπελ Φερέιρα. Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ έγινε ο πρώτος μη Νοτιοαμερικανός που οδηγεί την ομάδα του στην τετράδα για τρίτη φορά, ξεπερνώντας το… στοιχειωμένο ρεκόρ του Μπέλα Γκούτμαν!

Ο σπουδαίος Ούγγρος τεχνικός τα είχε καταφέρει σε δύο περιπτώσεις με την Πενιαρόλ το 1962 και το 1963, ωστόσο στον τελικό έφτασε μονάχα την πρώτη χρονιά, χάνοντας το τρόπαιο από τη Σάντος του Πελέ.

Η Παλμέιρας στα ημιτελικά του Copa Libertadores θα αντιμετωπίσει Εστουδιάντες ή Ατλέτικο Παραναένσε, που είχαν έρθει ισόπαλες χωρίς γκολ στη Βραζιλία. Η Βελέζ που απέκλεισε την Τάγερες με δύο νίκες (3-2, 0-1) θα αντιμετωπίσει στον άλλο ημιτελικό τη Φλαμένγκο που επίσης απέκλεισε με δύο νίκες την Κορίνθιανς (0-2, 1-0).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις