Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Η Peugeot επιστρέφει στο Pikes Peak με τον Λοέμπ!

Η Peugeot επιστρέφει στο Pikes Peak με τον Λοέμπ!

Στις 30 Ιουνίου ο Σεμπάστιαν Λοέμπ, θα δοκιμάσει την τύχη του (και τις ικανότητές του) σε έναν από τους πλέον φημισμένους αγώνες του κόσμου, την ανάβαση του Pikes Peak.

Ο Γάλλος, εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στον αγώνα και θα καθίσει στο τιμόνι ενός ειδικά διαμορφωμένου για την περίσταση 208 T16 Pikes Peak.
 
O “αγώνας προς τα σύννεφα” όπως ονομάζεται (λόγω του μεγάλου υψόμετρου) είναι μια διαδρομή μήκους 12,42 μιλίων στο Κολοράντο των ΗΠΑ, που ξεκινά από τα 2.800 μέτρα και μετά από 156 στροφές που κόβουν την ανάσα, τερματίζει στα 4.300 μέτρα υψόμετρο. Είναι προφανές για όσους ξέρουν τη διαδρομή, πως είναι μια από τις δυσκολότερες που δεν αφήνει ούτε ένα περιθώριο λάθους. 
 
Σε δηλώσεις του, ο Μαξίμ Πικά, γενικός διευθυντής της Peugeot Automobiles αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη Citroen που τους “δάνεισε” τον Λοέμπ γι’ αυτόν τον αγώνα, τόνισε πως για την Peugeot η επιστροφή στο Pikes Peak είναι μια αληθινή πρόκληση και ένα μοναδικό πρότζεκτ και ότι τόσο η εταιρεία του όσο και οι “συνεργάτες” της σε αυτό (Total, Red Bull και Michelin), θέλουν τη νίκη για να υπενθυμίσουν και να αναβιώσουν τις ένδοξες μέρες στη συγκεκριμένη διαδρομή που σημαδεύτηκαν από το περίφημο video του Άρι Βάτανεν στο τιμόνι του 405 Τ16. Άλλωστε –κατέληξε- το Pikes Peak είναι στο DNA της Peugeot. 
 
To 208 T16 Pikes Peak που θα οδηγήσει ο Λοέμπ θα είναι έτοιμο στα μέσα του επόμενου μήνα και το μόνο που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής είναι πως θα έχει ισχύ 600 ίππων, διπλάσια σχεδόν δηλαδή, από το DS3 WRC που οδηγούσε ο Γάλλος.
 

Δείτε το φημισμένο video του Άρι Βάτανεν στο drive.gr 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε