Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Τατιάνα Γκούσιν προκρίθηκε στον τελικό του ύψους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου

Η Τατιάνα Γκούσιν προκρίθηκε στον τελικό του ύψους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου

Η Τατιάνα Γκούσιν αυτή τη φορά δεν άφησε την ευκαιρία να φύγει και κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα προκρίθηκε άνετα στον τελικό του ύψους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

Η πρωταθλήτρια μας ξεπέρασε το 1,87 μ. με την πρώτη, επίδοση που ήταν αρκετή για να της δώσει την πρόκριση ως πέμπτη. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, παρά το γεγονός ότι είχε έντονους πόνους στο πόδι λόγω της αλλαγής του καιρού, ξεκίνησε με ένα άκυρο στο 1,78 μ., πέρασε με την πρώτη το 1,83 μ. κι έπειτα το 1,87 μέτρα.

Οι κριτές σε εκείνο το σημείο ολοκλήρωσαν τον αγώνα του, αφού ήταν 13 οι αθλήτριες, που είχαν υπερβεί το παραπάνω ύψος. Το πρωινό σήμερα στο Μόναχο είναι βροχερό και οι συνθήκες αρκετά δύσκολες για τους μετέχοντες. Μάλιστα η Γκούσιν στο μοναδικό της άκυρο στον αγώνα, γλίστρησε στα νερά.

“Από χθες που ξεκίνησε να βρέχει ο πόνος στο πόδι μου ήταν ακόμη πιο έντονος. Έκανα μια παγοθεραπεία, πήρα παυσίπονα και ένιωσα καλύτερα. Ήμουν σίγουρη πως το 1,87 μ. με την πρώτη θα έδινε τελικό. Περίμενα χρόνια για όλο αυτό. Η πιο δύσκολη και ταυτόχρονα πιο καλή χρονιά που έχω κάνει στην αθλητική μου πορεία. Αρχίζω να πιστεύω πως λειτουργώ καλύτερα όταν πονάω. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη.

Στον τελικό θέλω να κυνηγήσω μια επίδοση πάνω από το 1,90 μ. και να κυνηγήσω μια καλή θέση. Είμαι χαρούμενη που θα είμαι στον τελικό παρέα με την Βούκοβιτς. Στην διάρκεια του αγώνα αλληλοϋποστηριζόμασταν. Το ίδιο έκανα και με την Ελισάβετ (Πεσιρίδου) όταν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για τις σκυτάλες. Ρώταγε με αγωνία που βρίσκομαι”, είπε η Γκούσιν γεμάτη ευγνωμοσύνη και συμπλήρωσε:

“Ήμουν τυχερή που ο αγώνας σταμάτησε στο 1,87 μ. και δεν πήγε παραπάνω, όχι γιατί δε θα ήμουν σε θέση να το περάσω, αλλά γιατί πραγματικά η επιβάρυνση στο πόδι θα ήταν πολύ μεγάλη”.

Η Γκούσιν στη διάρκεια της χρονιάς έχει κατακτήσει μετάλλιο στους Μεσογειακούς με άλμα στα 1,90 μ., ενώ ήταν 13η στο Παγκόσμιο. Σε μια χρονιά μάλιστα που συνδυάζει προπόνηση και εργασία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις