Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιαπωνία – Κροατία: Το φιλί του Μόντριτς στον Λιβάκοβιτς και τα δάκρυα των Ασιατών

Ιαπωνία – Κροατία: Το φιλί του Μόντριτς στον Λιβάκοβιτς και τα δάκρυα των Ασιατών
Reuters

Το κοντράστ των συναισθημάτων μεταξύ Ιαπωνίας και Κροατίας, μετά την πρόκριση της “χρβάτσκα” (1-1 ο αγώνας και 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι) στους “8” του Μουντιάλ 2022.

Με ήρωα τον Λιβάκοβιτς που έπιασε τρία πέναλτι, η Κροατία “έφυγε” για τα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022 και έστειλε σπίτι την Ιαπωνία, με τους Ασιάτες να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να περάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους “8” του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η εύστοχη εκτέλεση του Πάσαλιτς διαμόρφωσε το νικητήριο 3-1 για την Κροατία κι έδωσε το.. σύνθημα για να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί στο «Al Janoub Stadium» της πόλης Αλ-Ουάκρα.

Οι Κροάτες όρμησαν πάνω στον “ήρωα” Λιβάκοβιτς, ανάμεσα τους και ο Λούκα Μόντριτς. Ο ηγέτης της “χρβάτσκα” ευχαρίστησε με αυτό τον τρόπο τον τερματοφύλακα της Κροατίας. Σε περίπτωση που δεν τα κατάφερνε και η ομάδα του Ντάλιτς αποκλειόταν, ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα.. αποχαιρετούσε μια για πάντα τα Παγκόσμια Κύπελλο (σ.σ. Αυτή είναι η τελευταία του συμμετοχή).

Την ώρα που οι Κροάτες έβγαζαν μια ομαδική αναμνηστική φωτογραφία, στην πλευρά των Ιαπώνων υπήρχαν.. κατεβασμένα κεφάλια και δάκρυα, εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και στις εξέδρες.

ΦΩΤΟ REUTERS/John Sibley
ΦΩΤΟ REUTERS/Hamad I Mohammed
ΦΩΤΟ REUTERS/Dylan Martinez
ΦΩΤΟ REUTERS/Peter Cziborra

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις