Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ιστορική πρόκριση για την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο US Open

Ιστορική πρόκριση για την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο US Open

Μεγάλες στιγμές για το ελληνικό τένις! Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πανηγύρισε τη μεγαλύτερη της νίκη και πήρε ιστορική πρόκριση για το κεντρικό ταμπλό του US Open.

Τα κατάφερε στη 13η της προσπάθεια. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τις… δυνάμεις της στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam.

Η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε την Εν Σουό Λιάνγκ (Νο243 στην παγκόσμια κατάταξη,) με 6-2, 5-7, 7-5 στον 3ο προκριματικό γύρο του US Open, πήρε αυτή την τεράστια πρόκριση στη Νέα Υόρκη και θα τεθεί αντιμέτωπη τη Δευτέρα (30/8) με την Άνα Μπλίνκοβα, Νο.83 στον κόσμο.

Να αναφέρουμε ότι στο δεύτερο σετ και στο 4-2 το παιχνίδι διακόπηκε για 2,5 ώρες περίπου, εξαιτίας της προειδοποίησης για καταιγίδα και κίνδυνο πλημμυρών στην περιοχή. Αυτή η διακοπή φάνηκε να είναι προς όφελος της Λιάνγκ, που όταν επέστρεψε στο court κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να το κατακτήσει.

Η Γραμματικοπούλου θα.. συνοδέψει έτσι την Μαρία Σάκκαρη στο κυρίως ταμπλό του US Open. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που -μετά το αμερικανικό Grand Slam του 1988- δυο Ελληνίδες τενίστριες θα βρεθούν σε κυρίως ταμπλό Slam.

Επιπλέον, για 1η φορά στην ιστορία του ελληνικού τένις και της open era, θα υπάρξουν τρεις εκπρόσωποι της χώρας σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης στα μονά, οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Η Γραμματικοπούλου έγινε μόλις η 6η Ελληνίδα που μπαίνει σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης στην ιστορία της open era (από το 1968). Πρώτη ήταν η Αγγελική Κανελλοπούλου το 1985 (15 συμμετοχές), ενώ ακολούθησαν οι Όλγα Τσαρμποπούλου το 1988 (2 συμμετοχές), Χριστίνα Παπαδάκη το 1993 (7 συμμετοχές), Λένα Δανιηλίδου το 2001 (38 συμμετοχές) και Μαρία Σάκκαρη το 2015 (22 συμμετοχές έως και το US Open του 2021).

Στο δρόμο για το κυρίως ταμπλό, η Γραμματικοπούλου απέκλεισε τις Λούτσια Μπρονζέτι (Νο172), Άννα Καλίνσκαγια (Νο137) και Εν Σουό Λιάνγκ (Νο243).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις