Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κ.Ράικονεν: “Μια από τις ευκολότερες νίκες μου”

Κ.Ράικονεν: “Μια από τις ευκολότερες νίκες μου”

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Γκραν Πρι Αυστραλίας, ο Κίμι Ράικονεν, χαρακτήρισε τη σημερινή του νίκη ως μια από τις πιο άνετες της πολύχρονης καριέρας του στη Formula 1.

Ο Φιλανδός ξεκίνησε τον αγώνα από την 7η θέση, έκανε πολύ καλή εκκίνηση και βρέθηκε από τους πρώτους γύρους στην πρώτη τετράδα. Στη συνέχεια με στρατηγική δυο πιτ στοπ, έναντι τριών των υπολοίπων διεκδικητών της νίκης, και αλάνθαστη οδήγηση πήρε την καρό σημαία.

“Το πλάνο μας ήταν από την αρχή να πάμε για δυο πιτ στοπ και παρόλο που στους πρώτους αγώνες είναι πάντα δύσκολο να βρεις το σωστό timing στην αλλαγή ελαστικών, ήμασταν σωστοί” δήλωσε ο Ράικονεν μετά το τέλος του αγώνα. “Περιόρισα τη φθορά ελαστικών και στο τέλος αν χρειαζόταν μπορούσα να πιέσω κι άλλο το μονοθέσιο. Ήταν μια από τις ευκολότερες νίκες μου και ελπίζω να έχουμε κι άλλες τέτοιες μέσα στη χρονιά”.

Ο Φερνάντο Αλόνσο με τη Ferrari προσπάθησε να πλησιάσει και να απειλήσει τον Ράικονεν στους τελευταίους γύρους, αλλά ο Φιλανδός ανέβασε το ρυθμό του και σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο της ημέρας, έδειξε ποιος ήταν το απόλυτο αφεντικό του πρώτου Γκραν Πρι της χρονιάς.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Lotus θέτουν πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για το πρωτάθλημα, ο Ράικονεν ανέφερε ότι “είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή τη νίκη, αλλά έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα ώστε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε