Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κάρλος Αλκαράθ και Έλενα Ριμπάκινα κατέκτησαν το Indian Wells

Κάρλος Αλκαράθ και Έλενα Ριμπάκινα κατέκτησαν το Indian Wells
Reuters

Θρίαμβος για τον Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό των ανδρών στο Indian Wells. Δυσκολεύτηκε, αλλά κατέκτησε το τρόπαιο στις γυναίκες η Έλενα Ριμπάκινα.

Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε εύκολα τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ και κατέκτησε το Indian Wells. Ο 19χρονος Ισπανός πρωταθλητής διέλυσε στην κυριολεξία τον Ρώσο αντίπαλο του και επικράτησε με 6-3, 6-2 σε μόλις 70 λεπτά! Κατέκτησε έτσι τον πρώτο του τίτλο στην Καλιφόρνια και τον 8ο στην καριέρα του, ενώ από σήμερα επέστρεψε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με μια καταπληκτική εμφάνιση ο Αλκαράθ έδειξε τις τεράστιες δυνατότητες του, κατακτώντας το 3ο του Masters, αλλά και τον 8ο τίτλο του σε 10 συνολικά τελικούς, σταματώντας παράλληλα το σερί νικών (19) του Μεντβέντεφ.

Με τους τρεις τίτλους σε ισάριθμους τελικούς ο Αλκαράθ έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία που έχει 100% σε Masters τελικούς μετά από τους Κούριερ (5) και Νταβιντένκο (3), ενώ έγινε ο πρώτος που κερδίζει τουλάχιστον δύο τίτλους στο Sunshine Double πριν κλείσει τα 20 του χρόνια.

Στις γυναίκες, η Ελενα Ριμπάκινα (Νο 10 στον κόσμο και νικήτρια στο περυσινό Wimbledon), είναι η νέα πρωταθλήτρια του Indian Wells επικρατώντας στον τελικό της Αρίνα Σαμπαλένκα με 7-6(11), 6-4 μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά παίρνοντας, εκτός από τον πρώτο τίτλο 1000άρι στην καριέρα της και τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του Australian Open.

Η εξαιρετική πορεία της πρωταθλήτριας από το Καζακστάν από τα μέσα του 2022 συνεχίζεται, καθώς μετά από τον τίτλο στο Wimbledon και τον τελικό στο Australian Open, στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Καλιφόρνια παίρνοντας τη ρεβάνς από τη Σαμπαλένκα για την ήττα της στον τελικό της Μελβούρνης τον περασμένο Ιανουάριο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις