Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Superleague 1, Λαμία – Ολυμπιακός 1-2: «Απέδρασαν» δύσκολα με το διπλό οι Πειραιώτες

Superleague 1, Λαμία – Ολυμπιακός 1-2: «Απέδρασαν» δύσκολα με το διπλό οι Πειραιώτες
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά στη Λαμία, αλλά πήρε τελικά τη νίκη με 2-1 στη δεύτερη αγωνιστική της Superleague και έκανε… σεφτέ στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με γκολ των Σισέ και Μπουχαλάκη, αλλά οι Λαμιώτες “πίεσαν” στη συνέχεια, είχαν δοκάρι με τον Καραμάνο, πριν μειώσει ο ίδιος το σκορ και έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Βύντρα. Το σκορ δεν άλλαξε όμως στο τέλος και ο Ολυμπιακός έφυγε με το “τρίποντο” από το ματς, το πρώτο του για φέτος.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι

Η Λαμία μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και “πίεσε” ψηλά τον Ολυμπιακό, αιφνιδιάζοντας τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ταϊρόν είχε έτσι την πρώτη τελική μόλις στο 2ο λεπτό, αστοχώντας από κοντά με κεφαλιά. Ο ίδιος παίκτης έφθασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ στο 10′, όταν με “καρφωτή” κεφαλιά αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Βάτσλικ έπεσε και απέκρουσε, διατηρώντας το μηδέν στην άμυνά του.

Κόντρα στη ροή του αγώνα λοιπόν στο 12′ οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ. Ένα γέμισμα του Βαλμπουενά από μακρινή εκτέλεση φάουλ, έδωσε την ευκαιρία στον Σισέ να νικήσει άπαντες στον αέρα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι για το 1-0. 

Το γκολ “πάγωσε” τους γηπεδούχους, οι οποίοι συνέχισαν να έχουν αρκετά την μπάλα στα πόδια τους, αλλά χωρίς να “απειλούν” πια τους αντιπάλους τους. Αντίθετα, ήταν ο Ολυμπιακός αυτός που βρήκε μία ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ στο 32′. Ο Μπουχαλάκης έκανε φοβερή λόμπα έξω από την περιοχή και “κρέμασε” τον Σαράνοφ για το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Λαμία ανέβασε την απόδοσή της και προσπάθησε να αντιδράσει, βάζοντας δύσκολα στην άμυνα των “ερυθρόλευκων”. Ο Καραμάνος είχε δοκάρι στο 57′ με αμαρκάριστη κεφαλιά από κοντά, ενώ αμέσως μετά ο Βύντρα με σέντρα σουτ από δεξιά, λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ ήρθε τελικά για τη Λαμία στο 72′, με τον Καραμάνο να εκμεταλλεύεται μία φάση διαρκείας στην περιοχή του Βάτσλικ και μία κόντρα για να πλασάρει από κοντά και να μειώσει σε 2-1 για την ομάδα του, βάζοντας… φωτιά στη συνέχεια του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν μάλιστα να φθάσουν ακόμη και στην ισοφάριση, αλλά ο Βύντρα στο 79′ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει από κοντά και επέτρεψε στην ομάδα του Μαρτίνς να… ανασάνει και να “κρατήσει” στη συνέχεια πιο εύκολα τη νίκη μέχρι το τέλος.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε έτσι με το 2-1 επί της Λαμίας, την πρώτη νίκη του στη φετινή Superleague και έφθασε τους 4 βαθμούς, πλησιάζοντας την κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Αντίθετα, οι Λαμιώτες παραμένουν χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα μετά από δύο αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις στο Λαμία – Ολυμπιακός

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σκόνδρας (40′ λ. τρ. Βύντρα), Αντέτζο, Μαζουλούξης, Μαρτίνεθ, Νούνιες, Τζανδάρης (84′ Γκέντσογλου), Τιρόνε (65′ Μανούσος), Ρόμανιτς, Μανουσάκης (65′ Ελευθεριάδης),

Καραμάνος.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (84′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά (84′ Σουρλής)- Βαλμπουενά (61′ Κούντε), Ονιεκούρου (76′ Λόπες), Α. Καμαρά (76′ Βρουσάι), Τικίνιο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις