Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: «Είμαστε έμπειροι πια σε τελικούς» τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: «Είμαστε έμπειροι πια σε τελικούς» τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ
Reuters

Αν και χαρακτήρισε την Ρεάλ Μαδρίτης…. ομάδα παγκόσμιας κλάσης, ο Γιούργκεν Κλοπ τόνισε ότι η Λίβερπουλ είναι πλέον πολύ πιο έμπειρη σε τελικούς, ενόψει του αυριανού (28.05.2022)… φινάλε του Champions League στο Παρίσι.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό τελικό του Champions League, ο Γιούργκεν Κλοπ έπλεξε το εγκώμιο της Ρεάλ Μαδρίτης, επισήμανε ότι δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός στην Λίβερπουλ η σκέψη της «εκδίκηση» για τον τελικό του 2018 και υπογράμμισε ότι οι “ρεντς” έχουν -πλέον- αποκτήσει εμπειρία από τελικούς.

«Πρώτα και κύρια είναι μία ομάδα παγκόσμιας κλάσης που ξέρει πώς να κερδίζει ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο κορμός (των ομάδων που συναντήθηκαν το 2018) ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή είναι ίδιος. Πολλά πράγματα είναι όπως ήταν πριν. Η αμυντική τους γραμμή έχει αλλάξει αρκετά. Μπροστά έχει αποχωρήσεις, αλλά ο Μπενζεμά είναι ακόμη στην ομάδα, μαζί με τους νεαρούς Βραζιλιάνους επομένως είναι μία κορυφαία ομάδα», ανέφερε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός και συνέχισε:

«Είναι καλό που έχουμε παίξει τελικούς πριν. Το είπα κι αφού νικήσαμε τον τελικό του 2019 κόντρα στην Τότεναμ: σε όλους τους τελικούς που έπαιξαν οι ομάδες μου πριν, παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά χάσαμε. Έτσι έπρεπε να μάθουμε να κερδίζουμε τελικούς και το κάναμε, όχι τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ αλλά άλλους. Είμαστε πιο έμπειροι κι αυτό είναι καλό.

Το αστείο είναι ότι παίξαμε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κίεβο, κερδίσαμε το τρόπαιο στη Μαδρίτη. Ήταν σε διαφορετικό γήπεδο και τώρα παίζουμε απέναντι στη Ρεάλ. Προφανώς όταν παίζουμε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με κάποιον τρόπο εμπλέκεται η Μαδρίτη».

Σχετικά με όλους όσοι υποστηρίζουν ότι η Λίβερπουλ αναζητά εκδίκηση για τον τελικό του 2018 ανέφερε: «Υπάρχει μία αίσθηση ότι θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση αλλά δε λειτουργούμε έτσι. Δεν είμαστε εμείς. Ήρθαμε στον τελικό με έναν διαφορετικό τρόπο. Έτσι, πρέπει να παίξουμε με τον δικό μας τρόπο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Τέλος, ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε: «Δεν ξέρω τι θέλω να σκέφτονται για εμένα. Αυτό που θέλω να κάνω στην ομάδα είναι να δημιουργήσω μία δομή, μία κουλτούρα για τώρα αλλά και για μετά την αποχώρησή μου, γιατί η σωστή δομή και η σωστή κουλτούρα δεν πρέπει να εξαρτώνται από ανθρώπους αλλά από τον σύλλογο. Αν τα πράγματα είναι σωστά, τότε θα χρησιμοποιούνται και στο μέλλον. Αυτός είναι ο στόχος μου, πραγματικά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις