Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Τελικός Champions League με άρωμα ελληνικό

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Τελικός Champions League με άρωμα ελληνικό

Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης συγκρούονται απόψε (22:00, MEGA, CosmoteSport1) στον τελικό του Champions League που διεξάγεται στο «Σταντ ντε Φρανς» στο Παρίσι.

Πρόκειται για έναν τελικό ανάμεσα σε δύο πανίσχυρες ομάδες αξίας 1,657 δισεκατομμυρίων ευρώ (όσο κοστολογούνται οι δύο φιναλίστ) και 250 χρόνων ιστορίας (όσα συνολικά είναι τα χρόνια… ζωής των δύο συλλόγων).

Ο πλανήτης του ποδοσφαίρου περιμένει με αγωνία την τιτανομαχία ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Έλληνες φιλάθλους να έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στον Κώστα Τσιμίκα.

Ο διεθνής Έλληνας αριστερός μπακ της Λίβερπουλ θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που φτάνει σε τελικό Champions League με τη σημερινή του μορφή. Ο πρώτος ήταν ο Ακης Ζήκος με τη Μονακό το 2004. Τότε οι Μονεγάσκοι είχαν ηττηθεί 3-0 από την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο.

Η Λίβερπουλ θα διεκδικήσει το έβδομο Champions League, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης ονειρεύεται να διευρύνει το ρεκόρ της και να φτάσει τα 14 τρόπαια!

Στο Παρίσι αναμένονται δεκάδες χιλιάδες οπαδοί. Συνολικά 6.800 αστυνομικοί και πυροσβέστες κινητοποιούνται από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού για την ασφάλεια του αγώνα, ο οποίος υπόσχεται να είναι μία μεγάλη παράσταση.

Η ιστορία των καταληκτικών αναμετρήσεων στην κορυφαία διοργάνωση, μεταξύ των Άγγλων και των Ισπανών, ενισχύει το σασπένς, γύρω από αυτήν την ονειρική «αφίσα» του τελικού.

Η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει το 1981, στο «Παρκ ντε Πρενς», χάρη στον Άλαν Κένεντι (1-0), αλλά η Ρεάλ πήρε την… εκδίκησή της το 2018 στο Κίεβο (3-1), σε έναν τελικό που «σημαδεύτηκε» από το εντυπωσιακό γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ και τον τραυματισμό του Σαλάχ («η χειρότερη ανάμνηση της καριέρας μου» είχε πει ο Αιγύπτιος)».

Η τρίτη αναμέτρησή τους υπόσχεται συγκινήσεις και σασπένς, ικανό να κάνει να ξεχαστεί εκείνο στο… σίριαλ του Μπαπέ.

Διαιτητής του τελικού θα είναι ο 39χρονος Γάλλος, Κλεμάν Τουρπέν.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ/4-3-3): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά, Σαλάχ, Μανέ, Λουίς Ντίας.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι/4-3-3): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις