Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 1-0: Οι φάσεις του τελικού, το γκολ του Ρόδρι, οι επεμβάσεις του Έντερσον και η ευκαιρία του Λουκάκου

Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 1-0: Οι φάσεις του τελικού, το γκολ του Ρόδρι, οι επεμβάσεις του Έντερσον και η ευκαιρία του Λουκάκου
Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζει την κατάκτηση του Champions league, μετά τη νίκη (1-0) που πήρε επί της Ίντερ, στον τελικό της Κωνσταντιμούπολης. Δείτε τα highlights του αγώνα.

Το «στέμμα» που της έλειπε «φόρεσε» το βράδυ του Σαββάτου (11.06.2023) στο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης η Μάντσεστερ Σίτι. Με το γκολ του Ρόδρι στο 68′, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε το πολυπόθητο τρόπαιο του Champions League, επικρατώντας στο μεγάλο τελικό, με 1-0 της Ίντερ και ολοκληρώνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν 2022/2023, πανηγυρίζοντας το τρεμπλ. Κάτι που μέχρι τώρα είχε καταφέρει μέχρι τώρα μόνο η «συμπολίτισσα» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το μακρινό 1999.

Δύο χρόνια μετά την ήττα στον τελικό του Πόρτο από την Τσέλσι, η Σίτι κατέκτησε το μοναδικό τίτλο που έλειπε από την τροπαιοθήκη της και ο προπονητής της πανηγύρισε την κορυφαία διάκριση στην 7ετη παρουσία του στο τιμόνι του συλλόγου.

Ήταν το τρίτο βαρύτιμο τρόπαιο στην καριέρα του Καταλανού τεχνικού, μετά από τα δύο που είχε πάρει ως προπονητής της Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011.

Η Ίντερ δεν μπόρεσε να “κόψει” το τρεμπλ από την Σίτι, με τον λουκάκου να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 89, για να φέρει το ματς στα ίσα και να στείλει τον τελικό στην παράταση. Ο Έντερσον έκανε την κορυφαία του επέμβαση στο ματς και έδωσε τον τίτλο στην ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Δείτε τα highlights του τελικού

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις