Site icon NewsIT
11:25 Παρασκευή 24 Απριλίου 2026

Μαραντόνα: Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη σορό του Αργεντινού, το 17λεπτο video και τα δάκρυα της κόρης του στη δίκη

Έντονα συναισθήματα προκάλεσε ένα 17λεπτο video από την εγκληματολογική Αστυνομία, στη δίκη για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

ΦΩΤΟ Reuters

Οι εικόνες, η λεπτομερής περιγραφή του νεκρού Ντιέγκο Μαραντόνα για το στομάχι του «σαν μπαλόνι» στο κρεβάτι που βρέθηκε νεκρός, σόκαραν και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους, στην δίκη της ιατρικής ομάδας, που κατηγορείται για πιθανή αμέλεια που οδήγησε στον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου.

Υπενθυμίζεται ότι επτά επαγγελματίες υγείας (σ.σ. ένας ιατρός, ένας ψυχίατρος, ένας ψυχολόγος και νοσηλευτές) δικάζονται εδώ και μια εβδομάδα στο Σαν Ισίδρο, κοντά στο Μπουένος Άιρες, για πιθανώς θανατηφόρα αμέλεια στο πλαίσιο φροντίδας του Ντιέγκο Μαραντόνα, κατά τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών από καρδιοαναπνευστική κρίση και πνευμονικό οίδημα, στο κρεβάτι του σε μια ενοικιαζόμενη κατοικία, όπου λάμβανε κατ’ οίκον φροντίδα για να αναρρώσει από νευροχειρουργική επέμβαση.

«Είχε ένα μεγάλο οίδημα, το πρόσωπό του ήταν πολύ πρησμένο, οίδημα στα άκρα του, σφαιρική κοιλιά. Σαν μπαλόνι», δήλωσε στο δικαστήριο ο Χουάν Κάρλος Πίντο, ο άνθρωπος, ο οποίος έφθασε με το ασθενοφόρο στις 25 Νοεμβρίου 2020, στο σπίτι στο Τίγκρε (βόρεια του Μπουένος Άιρες) όπου ανάρρωνε ο Μαραντόνα.

«Η κοιλιά του ήταν πολύ πρησμένη. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μεγάλη ποσότητα λίπους, επειδή ήταν παχύσαρκος ή σε υγρά. Σε αυτήν την περίπτωση, ήταν και τα δύο: ένας παχύσαρκος ασθενής με ασκίτη, που είναι η συσσώρευση υγρών στην κοιλιά», συνέχισε ο ιατρός.

Παράλληλα, ένα video 17 λεπτών, που γυρίστηκε από την εγκληματολογική αστυνομία, προβλήθηκε στο δικαστήριο και σόκαρε του σόκαρε τους πάντες.

Το video δείχνει τον Μαραντόνα στο κρεβάτι που βρέθηκε νεκτός, φορώντας ποδοσφαιρικό σορτς και ένα μαύρο μπλουζάκι να είναι ακουμπισμένο πάνω από την παραμορφωμένη και φρικτά πρησμένη κοιλιά του.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε δείξει μια μεγάλη φωτογραφία του σώματος του εκλιπόντος. Η Τζιανίνα, μία από τις κόρες του Μαραντόνα, η οποία ήδη έκλαιγε κατά την διάρκεια της περιγραφής του Δρ. Πίντο, δεν παρακολουθούσε πλέον. Κράτησε το πρόσωπό της κρυμμένο στα χέρια της καθ’ όλη την διάρκεια προβολής του βίντεο.

«Δεν υπήρχε απινιδωτής, ούτε οξυγόνο, τίποτε. Στο δωμάτιο, δεν υπήρχε τίποτε που να υποδηλώνει ότι ο ασθενής λάμβανε κατ’ οίκον φροντίδα», τόνισε ο Δρ. Πίντο.

«Για εμένα, ήταν ένα κανονικό δωμάτιο, όχι ένας χώρος για να νοσηλεύσω κάποιον. Σαν ένα δωμάτιο στο σπίτι μου», πρόσθεσε ο Επίτροπος Λούκας Φαρίας, ένας από τους αξιωματικούς που ανταποκρίθηκαν την ημέρα του θανάτου. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια. Αρνούνται κάθε ευθύνη, κρυμμένοι πίσω από τις ειδικότητές τους και τους διαμερισμένους ρόλους τους, ισχυριζόμενοι ότι δεν σχετίζονται με τα φυσικά αίτια θανάτου.

Σημειώνεται ότι η πρώτη δίκη της υπόθεσης, ακυρώθηκε τον Μάιο του 2025, μετά από περισσότερες από 20 ακροάσεις, εν μέσω σκανδάλου, καθώς μία από τις τρεις δικαστές είχε συνεργαστεί κρυφά στην παραγωγή μιας σειράς ντοκιμαντέρ για την υπόθεση, στην οποία συμμετείχε και η ίδια. Έκτοτε έχει απομακρυνθεί από το αξίωμά της.

Η δεύτερη δίκη, με δύο ακροάσεις την εβδομάδα, ενδέχεται να διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version