Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαρία Σάκκαρη – Ίγκα Σβιόντεκ 2-0: Μεγάλη εμφάνιση για την Ελληνίδα τενίστρια και πρόκριση στον τελικό του Ostrava Open

Μαρία Σάκκαρη – Ίγκα Σβιόντεκ 2-0: Μεγάλη εμφάνιση για την Ελληνίδα τενίστρια και πρόκριση στον τελικό του Ostrava Open

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και το απέδειξε και κόντρα στην Ίγκα Σβιόντεκ. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Πολωνής με 2-0 σετ 6-4, 7-5 σε 1 ώρα και 51 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Ostrava Open (WTA 500).

Η Μαρία Σάκκαρη, η οποία φλερτάρει με την άνοδο της στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, θα διεκδικήσει αύριο (26/9) τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα της κόντρα στη νικήτρια του ζευγαριού Κόνταβεϊτ-Κβίτοβα.

Αν η Ελληνίδα τενίστρια σηκώσει το τρόπαιο, θα ανέβει στο No.9 του κόσμου. Η Μαρία Σάκκαρη θα έχει την ευκαιρία να μπει από σήμερα (25/9) στο Top 10, αν η Κόνταβεϊτ νικήσει στον δεύτερο ημιτελικό την Κβίτοβα.

Ο αγώνας

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, κάνοντας με το “καλημέρα” μπρέικ. Η Ελληνίδα τενίστρια με εξαιρετικά σερβίς και χτυπήματα δεν άφησε περιθώρια στην Σβιόντεκ, κράτησε το σερβίς της και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ η μάχη “φούντωσε” για τα καλά. Η Πολωνή μπήκε πιο δυνατά, απείλησε το σερβίς της Μαρίας Σάκκαρη, ωστόσο και πάλι η Ελληνίδα τενίστρια ήταν αυτή που έκανε πρώτη “μπρέικ” και προηγήθηκε με 4-2. Η Σβιόντεκ είχε απάντηση αυτή τη φορά και κατάφερε να “σπάσει” το σερβίς της Μαρίας, μειώνοντας σε 4-4.

Στη συνέχεια, οι δύο τενίστριες υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους (5-5), ωστόσο η Μαρία Σάκκαρη ήταν και πάλι αυτή που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της αντιπάλου της κι έκανε και δεύτερο break στο σετ, κάνοντας το 5-4.

Η Ελληνίδα τενίστρια δεν γινόταν να χάσει την ευκαιρία για να κλείσει το σετ. Στο 12ο γκέιμ κράτησε το σερβίς της και πήρε στο τέλος τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις