Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Με επική ανατροπή η Καρολίνα Μούχοβα στον τελικό του Roland Garros

Με επική ανατροπή η Καρολίνα Μούχοβα στον τελικό του Roland Garros

Η Καρολίνα Μούχοβα έκανε το ματς της ζωής της απέναντι στην Αρίνα Σαμπαλένκα, στον πρώτο ημιτελικό του Roland Garros, και με επική ανατροπή μετά το εις βάρος της 2-5 του τρίτου σετ, κατάφερε να πάρει πέντε συνεχόμενα game και με 7-5 να φτάσει στη νίκη με 2-1 και για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Grand Slam.

Το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης απέναντι στο νο43 έδειξε να «καθαρίζει» το παιχνίδι στο decider σετ. Προηγήθηκε με 5-2 κι ενώ έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου να κλείσει τον αγώνα υπέρ της, ξαφνικά… «κατέβασε τον διακόπτη» κι ό,τι κι αν έκανε στο κορτ δεν της έβγαινε.

Μετά από περίπου 3.5 ώρες αγώνα η Μούχοβα πανηγύρισε στο φινάλε απέναντι στην Λευκορωσίδα την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros, παρότι στη διάρκεια του τρίτου σετ φάνηκε να κουτσαίνει κι έδειχνε εμφανώς καταπονημένη από την υπερπροσπάθεια.

Η Τσέχα πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-6, με τον ίδιο τρόπο η Σαμπαλένκα έφτασε στην ισοφάριση (7-6), αλλά στο τρίτο η Λευκορωσίδα έχασε τον έλεγχο ενώ προηγήθηκε με 5-2 και δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο τρόπαιο Grand Slam, μετά από το πρώτο που πήρε στις αρχές του έτους στη Μελβούρνη (Australian Open).

Παρότι η Λευκορωσίδα ήταν το απόλυτο φαβορί πριν τον αγώνα και προερχόταν από 12-0 σε τουρνουά Grand Slam από την έναρξη της σεζόν, εντέλει η 26χρονη Τσέχα, που είχε αποκλείσει νωρίτερα την Μαρία Σάκκαρη, ήταν αυτή που έκανε τη μεγάλη έκπληξη και το Σάββατο θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο σε major τουρνουά με αντίπαλο το νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Ίγκα Σφιόντεκ και στην Χαντάντ Μάια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις