Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Έτσι περνάει η Αργεντινή στους “16”! Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Μουντιάλ 2018: Έτσι περνάει η Αργεντινή στους “16”! Όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής
ΦΩΤΟ Reuters

Η Νιγηρία νίκησε την Ισλανδία κι έβαλε… φωτιά στον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ 2018. Τα γκολ του Μούσα πανηγυρίστηκαν έντονα κι από την Αργεντινή, η οποία έμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης στους “16”.

Η Αργεντινή ήταν τραγική στα δύο πρώτα της παιχνίδια στο Μουντιάλ 2018 απέναντι σε Ισλανδία (1-1) και Κροατία (0-3). Ωστόσο η παρέα του Μέσι θα έχει και μία τρίτη ευκαιρία, προκειμένου να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και να προκριθεί στους “16”. Οι Αργεντινοί πήραν το δώρο από τη Νιγηρία, η οποία κέρδισε την Ισλανδία και πλέον ετοιμάζεται για τον “τελικό” πρόκρισης με τους Αφρικανούς.

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου

Κροατία 6β. (5-0)
Νιγηρία 3β. (2-2)
Ισλανδία 1β. (1-3)
Αργεντινή 1β. (1-4)

Η επόμενη αγωνιστική

Ισλανδία-Κροατία
Νιγηρία-Αργεντινή

Τα σενάρια πρόκρισης

Τι χρειάζεται η Αργεντινή για να περάσει στους “16” του Μουντιάλ; Σίγουρα να νικήσει τη Νιγηρία, προκειμένου να φτάσει τους τέσσερις βαθμούς και να προσπεράσει τους Αφρικανούς, αλλά και η Ισλανδία να μην νικήσει την Κροατία που είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης.

Αν η Ισλανδία κάνει την υπέρβαση και νικήσει την Κροατία, αλλά και η Αργεντινή επικρατήσει της Νιγηρίας, τότε οι δύο ομάδες θα φτάσουν τους τέσσερις βαθμούς. Σ’ αυτή την περίπτωση, μετράει η διαφορά τερμάτων. Η Ισλανδία βρίσκεται στο -2 (1-3) και η Αργεντινή στο -3 (1-4). Για να προκριθεί η ομάδα του Σαμπάολι, θα πρέπει να νικήσει με μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων τη Νιγηρία απ’ ότι η Ισλανδία την Κροατία, με την προϋπόθεση να έχει καλύτερη επίθεση.

Δεν αποκλείεται οι δύο ομάδες να ισοβαθμήσουν και να έχουν ίδια γκολ υπέρ και κατά. Αν γίνει κι αυτό, τότε θα είναι ισόπαλες στα πρώτα 6 κριτήρια της FIFA και θα πάμε στο έβδομο κριτήριο.

Αυτό είναι η κατάταξη fair play που αφορά στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες και που αυτήν τη στιγμή είναι το κριτήριο που χωρίζει τις δύο ομάδες. Η Αργεντινή έχει τρεις κίτρινες κάρτες, ενώ η Ισλανδία δεν έχει καμία.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις