Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ από τις προκρίσεις της Αργεντινής και της Ολλανδίας

Μουντιάλ 2022: Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ από τις προκρίσεις της Αργεντινής και της Ολλανδίας
Reuters

Μια βραδιά γεμάτη θέαμα, αλλά και σασπένς “ζήσαμε” μέσω των δυο πρώτων αγώνων της φάσης των “16” του Μουντιάλ 2022, με την Αργεντινή και την Ολλανδία, να δίνουν… ραντεβού στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η “μάχη” της Αργεντινής με την Ολλανδία είναι το πρώτο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του Μουντιάλ 2022, μετά τα ματς των “16” που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (03.12.2022).

Έστω και δύσκολα, η Αργεντινή κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Αυστραλίας με 2-1 και να περάσει στους “8” του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Οι “socceroos” έδειξαν και πάλι τη μαχητικότητα τους, αλλά η “αλμπισελέστε” πήρε το “εισιτήριο” έχοντας δυο μεγάλος πρωταγωνιστές.

Ο Λιονέλ Μέσι συμπλήρωσε 1000 επαγγελματικούς αγώνες και ήταν αυτός που… άνοιξε το δρόμο για την Αργεντινη, σημειώνοντας το 1-0 και ξεπερνώντας τον Ντιέγκο Μαραντόνα σε γκολ με την “αλμπισελέστε” σε Παγκόσμια Κύπελλα (έφτασε τα 9 γκολ και κυνηγά πλέον την κορυφή, όπου βρίσκεται ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα με 10).

Αργεντινή – Αυστραλία: Ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε το σκορ και ξεπέρασε τον Ντιέγκο Μαραντόνα με υπέροχο γκολ

Ο 35χρονος “μάγος” – στο τελευταίο του Μουντιάλ- είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Αργεντινής, με 93 γκολ, και πραγματοποίησε την 169η εμφάνιση για τη χώρα του.

Ο δεύτερος πρωταγωνιστής της Αργεντινής ήταν ο Εμιλιανο Μαρτίνες. Ο πορτιέρε της ομάδας του Σκαλόνι έκανε την επέμβαση του αγώνα στην τελευταία του φάση, δίνοντας έτσι την πρόκριση στην “αλμπισελέστε”.

Με το τελικό 2-1 η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι επιβεβαίωσε έτσι τον τίτλο του φαβορί απέναντι στα “καγκουρό”, και προκρίθηκε στους “8” της διοργάνωσης, όπου την Παρασκευή (9/12, 21:00) θα παίξει με την Ολλανδία, με φόντο το “εισιτήριο” για την τετράδα.

Ο Ντένζελς Ντάμφρις ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκη των “οράνιε” επί των ΗΠΑ με 3-1 στο «Khalifa International Stadium».

Ο παίκτης της Ίντερ, με δύο ασίστ -σε δύο πανομοιότυπες φάσεις στα δυο πρώτα γκολ- και… λυτρωτικό τέρμα στο 81′, μετά τη μείωση του σκορ από τους Αμερικανούς, “έφτιαξε” την πανηγυρική πρόκριση της Ολλανδίας τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις