Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα: Τα «ύποπτα» συμβόλαια του Μπαρτομέου με τέσσερις ποδοσφαιριστές και τα 311 εκατ. ευρώ

ΦΩΤΟ Reuters
Reuters

Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να απαλλαγεί από τις… αμαρτίες της διοίκησης του Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, του διοικητικού ηγέτη που για τους περισσότερους στους “μπλαουγκράνα” θεωρείται ο χειρότερος στην ιστορία του συλλόγου.

Μία νέα υπόθεση που αφορά στα μετεγραφικά της Μπαρτσελόνα ήλθε τις τελευταίες ώρες στο «φως της δημοσιότητας» και αφορά την περίπτωση του Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο υπογεγραμμένο συμβόλαιο του Ολλανδού άσου με την διοίκηση του Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, φέρεται να υπήρχαν κάποια «ίχνη εγκληματικής ενέργειας» και ως εκ τούτου, η σημερινή διοίκηση θέλει να το ακυρώσει, προκειμένου -και- να εξοικονομήσει χρήματα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Sport media» αλλά και άλλα έγκυρα Μέσα, οι διοικούντες της Μπαρτσελόνα προβληματίζονται και για τα συμβόλαια των Ζεράρ Πικέ, Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν και Κλεμάν Λενγκλέ, που επίσης επεκτάθηκαν στις 20 Οκτωβρίου 2020, όπως αυτό του Ολλανδού.

Ο Ζοάν Λαπόρτα έχει ενδείξεις για πράγματα περισσότερο ή λιγότερο «ύποπτα». Πρόκειται για συμβόλαια με προσωρινές μειώσεις μισθών, για τους τέσσερις ποδοσφαιριστές, που όμως μακροπρόθεσμα θα εισέπρατταν χρήματα και θα… έβαζαν μέσα το σύλλογο 311 εκατομμύρια ευρώ!

Εκτός από την πιθανότητα παράνομων πράξεων, πρόκειται για μια οικονομική καταστροφή. Η Μπάρτσελόνα λοιπόν, θέλει να ακυρώσει αυτά τα τέσσερα συμβόλαια, απειλώντας να πάει την υπόθεση μέχρι την Δικαιοσύνη. Προς το παρόν, οι ιθύνοντες έχουν επικοινωνήσει με τους τέσσερις παίκτες και κανείς δεν έχει απαντήσει πραγματικά. Πάντως, ο Ζεράρ Πικέ φέρεται έτοιμος να το ακυρώσει το συμβόλαιο του και να στηρίξει για μια ακόμα φορά τους Καταλανούς, υπογράφοντας μια νέα συμφωνία.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, οι δικηγόροι της Μπαρτσελόνα, θεωρούν ότι αυτές οι συμβάσεις μπορεί να είναι παράνομες και ως εκ τούτου να ακυρωθούν.

Οι άλλοι τρεις παίκτες, ρισκάρουν πολλά εάν δεν βρουν συμφωνία με τον σύλλογο, αφού εάν καταλήξουν στα δικαστήρια, θα μπορούσαν να βρουν ακόμη και την παλιά τους συμβατική κατάσταση, αλλά πάνω απ’ όλα θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά που εισέπραξαν.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις