Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

«Μπάχαλο» στην Πορτογαλία για τις ευθύνες της παρωδίας στο Μπελενένσες – Μπενφίκα

«Μπάχαλο» στην Πορτογαλία για τις ευθύνες της παρωδίας στο Μπελενένσες – Μπενφίκα
ΦΩΤΟ Reuters

Το παιχνίδι της Μπελενένσες με την Μπενφίκα αποτέλεσε μία παρωδία του ποδοσφαίρου, με τους γηπεδούχους να κατεβαίνουν στο ματς με 9 παίκτες, τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν 7 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και την αναμέτρηση να διακόπτεται στη συνέχεια λόγω… τραυματισμών.

Στην Πορτογαλία επικρατεί “μπάχαλο” μετά τις κατακραυγές για το ματς και οι ευθύνες έχουν ήδη γίνει… μπαλάκι. Ο πρόεδρος της Μπελενένσες, Ρουί Πέδρο Σοάρες έκανε λόγο για “ντροπή”, αλλά υποστήριξε ότι είχε ζητήσει τόσο από την Ομοσπονδία, όσο και από την Μπενφίκα, να αναβληθεί το παιχνίδι.

Με τη σειρά του, ο νέος πρόεδρος των “αετών” και θρύλος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου Ρούι Κόστα, ανέφερε ότι πρόκειται για “μαύρη σελίδα”, αλλά αποποιήθηκε οποιασδήποτε ευθύνης.

Και μέσα σε όλα, η πρωταθλήτριας Σπόρτινγκ Λισαβόνας πήρε θέση για το ζήτημα, με “βολές” κατά της λίγκας και του “μολυσμένου πορτογαλικού ποδοσφαίρου”.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Μπελενένσες

Είναι ντροπή για όλους μας το γεγονός ότι διεξήχθη αυτό το παιχνίδι εκτός από τους 9 παίκτες μας που εμφανίστηκαν στο γήπεδο. Αυτοί οι παίκτες έδειξαν το τι είναι η αξιοπρέπεια.

Νωρίς το απόγευμα ζητήσαμε από τη Λίγκα να αναβάλει το παιχνίδι. Μας μεταφέρθηκε πως είχαμε 9 παίκτες. Η Λίγκα μας είπε ‘έχετε 9 παίκτες’. Η άλλη εναλλακτική ήταν να μην εμφανιστούμε στο γήπεδο. Πέρα από τους όποιους κανονισμούς και τους χρόνου είναι ντροπή ό,τι συνέβη. Δεν υπάρχει κανονισμός ή καλεντάρι που να δικαιολογεί όλα όσα έγιναν. Σε αυτά τα εννιά παιδιά θέλω να πω ότι δεν έχω δει πιο αξιοπρεπή στάση και συμπεριφορά στη ζωή μου από ανθρώπους και παίκτες».

Οι δηλώσεις του Ρούι Κόστα

«Η Μπενφίκα υποχρεώθηκε να παίξει. Οι μόνες Αρχές που θα μπορούσαν να αναβάλουν το ματς και δεν το έκαναν ήταν η αρμόδια υγειονομική Αρχή και η Λίγκα και δεν το έκαναν. Οι δύο ομάδες υποχρεώθηκαν να μπουν στο γήπεδο. Ελπίζω να μην γίνει ποτέ ξανά τέτοιο ματς.

Είναι μία μαύρη σελίδα για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο αλλά δεν φταίει η Μπενφίκα. Μην ρίχνετε το βάρος σε εμάς. Λυπάμαι για όλα όσα έγιναν. Είναι μαύρη σελίδα και για τη χώρα. Η Μπενφίκα πήγε με τους κανονισμούς και σε μία περίπτωση δεν ευθύνεται».

Η ανακοίνωση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας

«Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν μπορεί να μην σχολιάσει όσα συνέβησαν απόψε στο “Εστάντιο Νασιονάλ”. Αυτό που οδήγησε στο να είναι εφικτή αυτή η κατάσταση αξίζει βαθύ προβληματισμό από όλους εκείνους που υπερασπίζονται την αθλητική δικαιοσύνη και πρέπει να αξίζει την εθνική προσοχή στο υψηλότερο επίπεδο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις