Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ: Η Ρεάλ σήκωσε το Κύπελλο του 2020 – Τίτλος μετά από 34 χρόνια (video)

Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ: Η Ρεάλ σήκωσε το Κύπελλο του 2020 – Τίτλος μετά από 34 χρόνια (video)
Reuters

Ο πρώτος τίτλος της μετά το 1987. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-0) με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ και αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ισπανίας για… το 2020 και για 3η φορά στην ιστορία της.

Ο ιστορικός πρώτος τελικός των.. Βάσκων στο Κύπελλο Ισπανίας κατέληξε στα χέρια της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η ομάδα του Ιμανόλ Αλγουαθίλ κέρδισε την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 1-0 στο «Εστάδιο ντε λα Καρτούχα» της Σεβίλλης και σήκωσε για τρίτη φορά το τρόπαιο και πρώτη μετά το 1987.

Ο άνθρωπος που… χάρισε τον τίτλο στην Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν ο Ογιαρθάμπαλ, ο οποίος «βρήκε» δίχτυα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 63′, μετά από την ανατροπή του Μαρτίνεθ.

Όσον αφορά την Αθλέτικ Μπιλμπάο, θα έχει την ευκαιρία να σηκώσει ένα τρόπαιο στις 17 Απριλίου, όταν και θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας… του 2021 την Μπαρτσελόνα.

Να αναφέρουμε ότι η Σοσιεδάδ «φώναξε» για πέναλτι στις αρχές του δευτέρου μέρους  τελικού, που έγινε υπό βροχή. Ο Ινίγο Μαρτίνεθ. βρήκε την μπάλα με το χέρι στη σέντρα του Ογιαρθάμπαλ, ωστόσο ο VAR αποφάσισε η παράβαση έγινε εκτός της μεγάλης περιοχής.

Σχετικά με τη φάση του πέναλτι, που ήρθε το γκολ της Σοσιεδάδ, ο Εστράδα Φερνάντεθ αρχικά έδειξε την.. άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στον Μαρτίνεθ (ανέτρεψε τον Πορτού). Ωστόσο, ο διαιτητής εξέτασε τη φάση και άλλαξε το χρώμα σε κίτρινο δίνοντας βέβαια την οδηγία να εκτελεστεί το πέναλτι που έφερε το μοναδικό γκολ του τελικού των Βάσκων.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις