Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπούσι: “Η Ελλάδα θέλει να γίνει Αλβανία; Η καρδιά των παικτών θα χτυπάει στα κόκκινα”

Μπούσι: “Η Ελλάδα θέλει να γίνει Αλβανία; Η καρδιά των παικτών θα χτυπάει στα κόκκινα”
ΦΩΤΟ intime

Για την απόφαση του Φιορίν Ντουρμισάι να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, αλλά και τους Βρουσάι και Μπουλάρι, μίλησε ο τεχνικός της U21 της Εθνικής Αλβανίας, Αλμπάν Μπούσι, χρησιμοποιώντας “σκληρή” γλώσσα για τον παίκτη του Πανιωνίου και τη “γαλανόλευκη”.

Η Εθνική Ελλάδας έπεισε τον Φιορίν Ντουρμισάι να επιλέξει τα “γαλανόλευκα” και να τεθεί στη διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος και “πίεσε” για να έχει τον παίκτη στην ομάδα.

Το γεγονός όμως φαίνεται ότι έχει εξοργίσει την αλβανική πλευρά, με τη φανέλα της οποίας είχε αγωνιστεί στις “μικρές” Εθνικές ο επιθετικός του Πανιωνίου και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της U21 Αλβανίας, Αλμπάν Μπούσι, σχολίασε το θέμα σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr.

Η συνέντευξη Μπούσι

«Ο Ντουρμισάι ήταν εδώ και δύο χρόνια κοντά μου στην U21 της Αλβανίας. Είναι ένας παίκτης που έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Είναι καλό παιδί και καλός ποδοσφαιριστής. Η αλήθεια είναι πως τρελάθηκα όταν έμαθα πως επέλεξε να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας. Ξέρω πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Είδαμε και το πέρασμα του Χάσι από τον Ολυμπιακό. Καταλαβαίνω πως τα παιδιά τρώνε ψωμί στην Ελλάδα, αλλά στην καρδιά τους είναι η Αλβανία.

Δεν ξέρω όταν φορούν τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας αν θα νιώθουν κάτι. Η καρδιά τους θα πρέπει να χτυπάει για τα κόκκινα χρώματα της εθνικής Αλβανίας. Αν υποσχέθηκαν λεφτά ή μεταγραφή στον Ντουρμισάι μέσω της Εθνικής Ελλάδας πιστεύω αυτό είναι ψέματα, δεν ισχύει. Είμαι βέβαιος πως θα μετανιώσει για αυτό που κάνει. Γνωρίζω καλά την Ελλάδα.

Η Αλβανία δεν είναι όπως πριν από 20 χρόνια για αυτό και μου προκαλεί έκπληξη η επιλογή του. Η γνώμη μου είναι πως εάν στην Εθνική Ελλάδας διεκδικούν ίδια θέση, Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν θα έχει καμία τύχη. Μόνο αν είναι… Μέσι θα παίζει. Έχω καλέσει για τα ματς με την Τουρκία (23/3) τους Βρουσάι και Μπουλάρι. Δεν πιστεύω για παράδειγμα πως αυτά τα παιδιά θα επιλέξουν την εθνική Ελλάδας. Δεν μπορώ να φανταστώ στην εθνική Ελλάδας τρεις Αλβανούς ποδοσφαιριστές. Θα γίνει εθνική Αλβανίας η Ελλάδα; Είναι μια χώρα με 11 εκατομμύρια ανθρώπους δεν γίνεται να στηρίζεται σε ταλέντα που προέρχονται από την Αλβανία.

Μίλησα με τον Ντουρμισάι και μου ζήτησε συγνώμη που πάει στην Ελλάδα. Όπως προείπα είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω την απόφαση του. Την σέβομαι ασφαλώς, αλλά από την εθνική δεν παίρνεις χρήματα. Η εθνική Ελλάδας είναι λίγο πιο ψηλά από την Αλβανία. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά, ούτε πιστεύω πως μέσω της εθνικής Ελλάδας θα κάνει καλύτερη καριέρα.

Στην Εθνική Αλβανίας αγωνίζεται ο Χισάι, ο οποίος αμείβεται με 2-3 εκατ. ευρώ από τη Νάπολι, ο Στρακόσια για παράδειγμα μεγάλωσε στην Ελλάδα, αλλά αγωνίζεται με την Αλβανία και πλέον βρίσκεται στη Λάτσιο. Υπάρχουν διεθνείς που παίζουν σε Ισπανία και Ιταλία, οπότε δεν θεωρώ πως έχει σχέση η απόφαση του με αυτό. Ο Άγγελος Αναστασιάδης που τον ήθελε στην εθνική Ελλάδας, σε 2-3 χρόνια μπορεί να μην βρίσκεται στο πόστο του.

Για την απόφαση του Ντουρμισάι: Είχαμε συζητήσει και πριν από δύο χρόνια για αυτό το θέμα και μου είχε πει πως με τίποτα δεν θα επέλεγε την Ελλάδα. Καταγόμαστε από την ίδια πόλη, όπου υπάρχει μεγάλη ευαισθησία για την χώρα από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Μου ήρθε κάπως όλο αυτό. Τι σχέση έχει με την Ελλάδα; Σε 10 χρόνια για παράδειγμα θα παίζει στην Γουότφορντ και δεν θα βρίσκεται στην Ελλάδα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Στρακόσια. Ασφαλώς σεβόμαστε τις επιλογές τους και δεν θα τους παρακαλέσουμε. Η Ελλάδα τον πήρε και σε 1-2 χρόνια δεν θα βρίσκεται εκεί. Η απορία μου είναι εάν η εθνική Ελλάδας θα φτάσει σε σ να στελεχωθεί με 10 Αλβανούς;

Σε τίνος την θέση θα αγωνιστεί; Φαντάσου σε ένα ματς της βρίσκονται 3-4 αλβανικής καταγωγής ποδοσφαιριστές και να μην πάνε καλά. Χαμός θα γίνει. Θα φωνάζει ο κόσμος δεν θα έχουν την ίδια μεταχείριση. Εδώ δεν θα του έλεγαν τίποτα. Δεν ξέρω γιατί η Ελλάδα έχει πέσει πάνω στους Αλβανούς ποδοσφαιριστές; Το να επιλέξει κάποιος παίκτης αλβανικής καταγωγής την Γερμανία ή την Νορβηγία το καταλαβαίνω. Υπάρχει διαφορετική νοοτροπία. Οι Έλληνες δεν θέλουν τους Αλβανους στην Εθνική. Ξέρω πως το βλέπουν.

Δεν ξέρω αν πήρε μόνος του ο Ντουρμισάι αυτή την απόφαση. Είναι ένα παιδί 20 ετών. Ίσως επηρεάστηκε από τον μάνατζερ του ή τον πατέρα του. Ο λόγος που δεν είχε κληθεί στην εθνική Αλβανίας είναι επειδή υπηρετούσε την στρατιωτική θητεία του στην Ελλάδα και δεν μπορούσε να ταξιδέψει εκτός συνόρων. Έτσι δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί με την Αλβανία. Είχα μιλήσει στον Πανούτσι (σ.σ: ομοσπονδιακός τεχνικός) για τον Ντουρμισάι εδώ και καιρό και μάλιστα θα τον καλούσε για τα παιχνίδια με την Τουρκία (22/3) και Ανδόρρα (25/3) αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις».

Πηγή: gazzetta.gr

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις