Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε με τη σύζυγό της – Θα στείλει γράμμα στην Αμερικανίδα που κρατείται στην Ρωσία

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε με τη σύζυγό της – Θα στείλει γράμμα στην Αμερικανίδα που κρατείται στην Ρωσία
Reuters

Μια ακόμα εξέλιξη στην υπόθεση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ, μετά το συγκλονιστικό γράμμα που η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια έστειλε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ζητώντας του να την βοηθήσει για να απελευθερωθεί από τις Αρχές της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αλλά και η αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη (06.07.2022) με τη σύζυγο της Μπρίτνεϊ Γκράινερ και της τόνισαν ότι εργάζονται για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση της η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια το συντομότερο δυνατό, περιγράφοντας την κράτησή της ως «αφόρητη».

«Το τι και το πως νιώθω δεν πληγώνεται πλέον από τον αντίκτυπο αυτής της τραγωδίας. Αυτό που αισθάνομαι σήμερα είναι πιο βαθύ συναίσθημα παρά πόνος. Είμαι απογοητευμένη», δήλωσε αργότερα η Σερέλ Γκράινερ σε μια συγκέντρωση που διοργάνωσε η ομάδα της Μπρίτνεϊ, Φοίνιξ Μέρκιουρι.

«Είμαι απογοητευμένη που έχουν περάσει 140 ημέρες από τότε που η γυναίκα μου μπόρεσε να μιλήσει σε εμένα, στην οικογένειά μας και στους φίλους μας. Είμαι απογοητευμένη που η γυναίκα μου δεν πρόκειται να δικαιωθεί.

Ας βεβαιωθούμε ότι αυτή η διοίκηση γνωρίζει ότι έχει την υποστήριξή μας για να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο και ότι δεν πρόκειται να μείνουμε ήσυχοι μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι με ασφάλεια».

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του NBC, ο πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, διάβασε στην Σερέλ Γκράινερ ένα… προσχέδιο από το γράμμα που θα στείλει στην Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια, γεγονός που ίσως και να… αφαιρέσει λίγο από την πίεση που του ασκείται, από αυτή την υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι η Γκράινερ συνελήφθη σε ένα αεροδρόμιο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου όταν κατά την έρευνα στις αποσκευές της φέρεται να αποκαλύφθηκαν πολλά φυσίγγια ατμού λαδιού κάνναβης, δικάστηκε την Παρασκευή και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών στην Ρωσία.

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία έπαιζε για μια ρωσική ομάδα κατά τη διάρκεια της offseason του WNBA, ενημερώθηκε επίσημα στην πρώτη της ακρόαση ότι κατηγορήθηκε για σκόπιμη εισαγωγή ναρκωτικών στη Ρωσία.

Η υπόθεση διαδραματίζεται υπό το πρίσμα έντασης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για την εσιβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι, υποστηρίζουν, ότι η Γκράινερ κρατήθηκε παράνομα. Η Γκράϊνερ εμφανίσθηκε την Παρασκευή σε δικαστήριο κοντά στην Μόσχα για την δίκη της, η οποία τελικά αναβλήθηκε για αύριο, Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης έστειλε στον Μπάιντεν μια επιστολή αυτή την εβδομάδα, λέγοντάς του ότι «είναι τρομοκρατημένη (με τη σκέψη) οτι μπορεί να είναι εδώ για πάντα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις