Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νάπολι – Άγιαξ 4-2, Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπριζ 0-0 για το Champions League

Νάπολι – Άγιαξ 4-2, Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπριζ 0-0 για το Champions League
Reuters

Η Νάπολι συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα, επικρατώντας του Άγιαξ με 4-2, σφραγίζοντας παράλληλα την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Champions League. Ιστορική πρόκριση για Μπριζ η οποία πήρε το χρυσό βαθμό (0-0) κόντρα στην Ατλέτικο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μινιολέ.

Η Νάπολι δείχνει ασταμάτητη τη φετινή σεζόν σκοράροντας κατά ριπάς με το κάθε πιθανό τρόπο. Η ομάδα του Σπαλέτι σκόρπισε για ένα ακόμα παιχνίδι τον Άγιαξ, δείχνοντας ότι στοχεύει ψηλά στη διοργάνωση.

Οι ”παρτινοπέι” άνοιξαν το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης με τον Λοσάνο να βρίσκει δίχτυα ύστερα από υπέροχη συνεργασία με τον Ζιελίνσκι. Λίγα λεπτά αργότερα ο κεραυνός του Ρασπαντόρι μέσα από τη περιοχή έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Ο Άγιαξ έδειχνε να έχει σφυγμό στις αρχές του ημιχρόνου, μειώνοντας με ωραία κεφαλιά του Κλάασεν, με τη Νάπολι όμως να διευρύνει το προβάδισμα στο 63′ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι  του Κβαρατσχέλια .

Ο Αίαντας δεν τα παράτησε, ξαναμπαίνοντας στο παιχνίδι με τον Μπεργκβάιν να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα. Το τραγικό λάθος του Μπλιντ έδωσε την ευκαιρία στον Όσιμεν να τελειώσει το παιχνίδι, σφραγίζοντας την πρόκριση των γηπεδούχων στην επόμενη φάση.

Η εντυπωσιακή Μπριζ τη φετινή χρονιά άντεξε το σφυροκόπημα της Ατλέτικο Μαδρίτης, φεύγοντας με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Μετροπολιτάνο που της εξασφάλισε την πρόκριση στους 16 του Champions League. Κομβικός παίκτης για τους Βέλγους ήταν ο Μινιολέ ο οποίος πραγματοποίησε τεράστιες επεμβάσεις προς το τέλος του παιχνιδιού, καθιστώντας τον ήρωα της αναμέτρησης.

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις