Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση στο δικαστήριο

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση στο δικαστήριο
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της βίζας του απέναντι από τον δικαστή Kelly στη Μελβούρνη, μετά τη νέα ακύρωσή της, με προσωπική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας.

Ο Σέρβος τενίστας απειλείται ξανά με απέλαση από τη χώρα, αλλά και με απαγόρευση εισόδου για την επόμενη τριετία, γεγονός που σημαίνει ότι θα χάσει και τρία συνεχόμενα Australian Open, αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Η ακρόαση του Τζόκοβιτς μεταδόθηκε “ζωντανά” μέσω youtube, μετά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο stream του δικαστηρίου, την προηγούμενη φορά.

Η ακρόαση του Τζόκοβιτς

Η πλευρά του Σέρβου τενίστα “πιέζει” για να μην απελαθεί άμεσα, αλλά και ταυτόχρονα να υπάρξει απόφαση το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στο Australian Open. Ο δικαστής Κelly από την πλευρά του, τόνισε ότι η υπόθεση μπορεί να πάει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς αναμένεται τα ξημερώματα (01:00 ώρα Ελλάδας) να καταθέσει στο υπουργείο Μετανάστευσης. 

Ο νομικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης τονίζει δε, ότι ο Τζόκοβιτς δεν θα μπει σε επιτήρηση μέχρι να παρευρεθεί στο υπουργείο, αλλά και δεν θα απελαθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του δικαστηρίου.

Ο δικηγόρος Γουντ του “Νόλε”, επισημαίνει ότι η απόφαση εναντίον του πελάτη του από τον υπουργό έγινε υπό το φόβο να “ξεσηκωθούν” οι αντιεμβολιαστές της χώρας, αλλά σε μία πιθανή απέλασή του, υποστήριξε ότι ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για κάτι τέτοιο.

Ο δικηγόρος της κυβέρνησης επανέλαβε ότι ο Τζόκοβιτς δεν θα μπει σήμερα σε επιτήρηση, ώστε να βρεθεί αύριο στο υπουργείο Μετανάστευσης, αλλά στη συνέχεια θα πάει στο ξενοδοχείο με τους παράνομους μετανάστες. Αν δεν εμφανιστεί εκεί, θα απελαθεί αμέσως από τη χώρα. Θα βγαίνει δε μέχρι την Κυριακή από το ξενοδοχείο, μόνο για να πηγαίνει στο δικαστήριο. Αν δεν εμφανιστεί σε κάποια από τις υποχρεώσεις του θα προχωρήσει η άμεση απέλασή του.

Η πλευρά του Σέρβου τενίστα ζήτησε αντίστοιχα να μην υπάρξει επιτήρηση στο ξενοδοχείο των αρχών, αλλά αντίθετα να μείνει με τους δικηγόρους του, στο χώρο που βρίσκεται τώρα.

Διακοπή μερικών λεπτών ζήτησε ο δικαστής. Αμέσως μετά θα αποφασίσει να θα εκδικάσει ο ίδιος την υπόθεση ή αν θα τη στείλει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, κάτι που δεν επιθυμούν οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς.

Επανήλθε ο δικαστής. Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο θα μεταφερθεί η απόφαση. Ο δικαστής Kelly τόνισε ότι ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να παρουσιαστεί στο ξενοδοχείο επιτήρησης αύριο μετά την παρουσία του στο υπουργείο Μετανάστευσης, αλλά θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί με τους δικηγόρους του για τις ένορκες βεβαιώσεις. Στη συνέχεια θα επιστρέψει σε επιτήρηση και θα βγει ξανά την Κυριακή για να πάει στο δικαστήριο, όπου και θα δοθεί η συνέχεια της υπόθεσης…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις